[]

Yurtdışı internet çıkışları

bi kaç yıl öncesinde avrupada bir sunucuya bağlandığımızda 100+ ping alıyorduk. Şimdi istanbulda bazı bölgelerde mesela bir almanya serverına bağlandığımızda 40 ping falan alabiliyoruz fakat bu istanbul için geçerli geri kalan şehirler gene yüksek ping. Neler oluyor bizim netimize bir bilgisi olan var mı ?




 
Yurtdışına yapılan internet bağlantılarının bir kaç farklı rotası var. Bildiğim kadariyla tekirdağ tarafından denizden fiber optik ve bulgaristan üzerinden karasal bağlantılar var. Işık hızı da olsa istanbul sonuçta bu noktalara daha yakın ve altyapı olarak daha fazla yatırım yapılan bir şehir. Özellikle anadolu şehirlerinden İstanbul,Ankara gibi illere olan bağlantılar talebe göre nispeten düşük kapasiteli olabilir. Bu sebeple daha uzun ping süresi gözlemleyebilirsiniz.


  • ned flanders  (27.06.13 08:51:20 ~ 08:52:16) 
Tesskkur ederim yanit icin. Bu rotalarin hanisini kullandigimizi ogrenebiliyormuyuz? Birde ping acisindan hangisi avantaj saglar avrupa cikisi icin? Bunlari secebilme sansimiz var mi kullanicila olarak.


  • sabor  (27.06.13 11:23:41) 
Merhaba,

Kullanıcı olarak maalesef bir rota seçme şansınız yok. Windows kullanıyorsanız hangi yoldan gittiğinizi öğrenmek için tracert x.x.x.x (ip adresi) komutunu kullanabilirsiniz. Yinede ip adreslerinden hangi yolu kullandığınızı anlamak güç olacaktır.
  • ned flanders  (27.06.13 11:37:46) 
Bu yurtdisi yollari ttnet'e mi ait? O yuzdenmi secemiyoruz :(


  • sabor  (27.06.13 14:44:30) 
Buradan anlatması kolay değil ancak siz müşterisiniz. Siz internet trafiğinizi sadece servis sağlayıcınıza gönderebilirsiniz. Bu trafiği alarak yönlendirecek olan servis sağlayıcınızdır. Bu nedenle servis sağlayıcı bağımsız olarak internette gittiğiniz rota üzerinde herhangi bir seçim hakkınız yoktur. Çok bariz bir problem ile başvurursanız belki inceleyebilirler ancak oyunda ping'im yüksek pek geçerli bir mazaret değil açıkçası:)


  • ned flanders  (27.06.13 16:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.