[]

acemi birligine teslim olurken bir sırt çantasi yeterli olur mu?

içinde 6 boxer, 6 fanila, 10 adet corap ve tiras malzemeleri ile kisisel bakım icin gerekli olan materyaller yoksa nereye gidicegim belli olduktan sonra burda sorup öyle mi almak lazım?




 
valla ben de bi dolu şey alıp gitmiştim ama acemiliğe gidince ne aldıysam aynısını orda verdiler. her yerde öyle mi bilmiyorum.


  • rectoa  (26.06.13 16:55:30 ~ 16:55:38) 
o dediklerin dursun, zaten bir o kadarını da ordu sana veriyor, dandik mandik idare ediyor, ama diş macunları tırt, at gitsin :) bu yaz gideceksen gideceğin yer pek önem teşkil etmiyor, usta birliği önemli, o vakit o bölgeye özel spesifik şeyler götürebilirsin.


  • devorgilla the gunslinger  (26.06.13 16:55:37) 
askeriye veriyo ama yeterli miktarda vermiyordur. ustabirligine giderken nerden alabilir peki? kısa donemlere izin bi gün galiba


  • all girls dream  (26.06.13 16:58:48) 
2 tane de askeriye veriyor. yanında yinede büyük torba götür 5-6 tane. iğne,iplik götür. bide en önemlisi bozuk para götür.


  • fuskiyenin oglu  (26.06.13 17:00:39) 
yeterli ben giderken 3 tane atlet,3 tane don götürdüm ikişer tane de oradan verdiler,bana yetti,hafta sonu çamaşır yıkanıyordu,eksik olan birşey varsa çarşıya çıkan askerlerden istiyorduk alıyorlardı hiç sıkıntı olmadı.


  • sealth  (26.06.13 18:45:00) 
askeriyede aklına gelen herşey var fakat sorun şu

şimdi arkadaş diyelimki büyük biyere düştün benim acemi birliğinde 8bin asker vardı ve bu 8 bin asker 1 hafta gibi bir sürede kışlaya giriyor, o kadar kalabalık ki kantin sırası saatlerce sürüyor, oradada stoklar falan çok çabuk tükendiğinden 1 hafta 15 gün gibi bi süre sıkıntı çekebilirsin. o yüzden yanında götürmende fayda var. baktın ihtiyaç duymuyosun atabilr yada sivil eşya deposuna kaldırabilirsin.

bu olay genelde şöyle oluyor kışlaya girdin, işte çantana falan baktılar, elinde celp kağıdın, topladılar sizi bi yere ilk önce elbise verirler, bot kamuflaj 3 tane çorap 3 atlet, pijama,temiz çamaşır torbası,kirli çamaşır torbası,spor ayakkabı,eşofman, şort,kep ve diş macunu. bunların dışındakileri kendin alırsın vs vs. bazı yerlede 20 30 lira karşılığında neredeyse zorla resim falan çektirirler herkeze, hatta aynı filmi(vizontele tuğba) 20 kere izlediğim bile oldu, 1 lira verip sinemada uyumak varken kim gereksiz işler yapmak ister misali.
  • killerbee  (26.06.13 19:01:37 ~ 19:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.