[]

Piyano kaydi icin en iyi mikrofon?

Olay su.. Evde kaydettigim piyano videolarimin sesi tatmin etmiyor, ipad ile kayit yaptigimdan.

Veriler su sekilde:
Piyano: akustik
ses karti: fast track usb
Kamera: ipad veya samsung kamera

1- bana harika bir mikrofon onerin. Ama cok da pahali olmasin. Ve nerden temin edebilirim.

2- yontem olarak videonun ustune yaptiigim ses kaydini oturtmak mi en uygunu? Frame ler birbirini tutar mi, adobe auditon kullancam, frame ayari yapmam lazim sanirim ses icin? Cubase de kullanabilirim?

Http://www.youtube.com/operaci kanalim. Orda ornek kaydettigim parcalar var.

Tesekkurler

 
Bu arada shure mikrofon var ama dinamik degil kondensorlu mu diyolar nedir, ondan almam gerekiyormus?


  • la traviata  (26.06.13 14:07:14) 
Harika mikrofonlar pahalı. Bütçe söylersen oradan yürüyebiliriz.

Harika piyano kaydı istiyorsan öncelikle harika bir odan olmalı. Akustik çok önemli yani. Memlekette bolca bulunan 2 metre yüksekliğindeki kutu gibi odalardan ses çıkmaz.

Ses ve görüntüyü senkron etmenin en ucuz yolu "clutch" kullanmak.
(git: www.purseblog.com)
  • alperz  (26.06.13 14:31:34) 
Benim arkadaşta bundan var www.hepsiburada.com röportajları videoya çekerken sesi bundan kaydediyor sonra videoya koyuyor. Gayet temiz kaydediyor hatta kulaklık takıp ortam sesini gerçek zamanlı dinleyebildiğin bi modu vardı dışımdan ohaa demiştim.

Aa hatta hatırladım bi karanlık oda röportajında gitar kaydetmişlerdi, aha bu youtu.be

Edit üstüne edit: clutch yerine de bir kere el çırparak senkronu ayarlıyordu.
  • inugard  (26.06.13 14:37:26 ~ 14:47:11) 
Videolardan birini izledim. Piyanoyu duvar dibine değil de, odanın biraz daha ortasına koyarsan daha iyi netice alabilirsin. Mesela duvardan bir metre mesafe olabilir.

Bir de, piyanonun üst kapağını açarsan ve oradan mikrofonlarsan daha parlak bir ses elde edersin.
  • alperz  (26.06.13 14:43:44) 
Odada olan dediin dijital olan sanirim. Kayitlari onla diil, salondaki akustikle yapicam, dolayisiyla ortaya tasiyamam.

Mac 400-450 desem fiyat olarak?
  • la traviata  (26.06.13 14:50:34) 
Yok akustik piyanoyu kastediyorum. Piyanonun sağını solunu açık bırak ki ses rahat yayılsın. Zaten duvar piyanosunun sesi aslen arkasından yayılır.

O civarda alabileceğin, MXL R144 var. Kendisi bir ribbon mikrofon. Yumuşak ve doğal bir ses alırsın. Fiyatı da 300-400 lira civarında birşeydi. Akalın Müzik satıyor.
  • alperz  (26.06.13 15:07:10) 
Zoom h4n al hem 4 kanala kadar kayıtda yaparsın çalar üstüne kayıt yaparsın hemde 2 adet kondenser mikrofon üzerinde aletin.


  • mehmet lutfi  (26.06.13 17:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.