[]

Erasmus, Fransa, Versailles, Yardım, Öneri...

Erasmus başvurusu yaptım ve ilk tercihim Fransa, Versailles. Seçeneklerim arasında Paris-Sorbonne da olmasına rağmen orayı ikinci sıraya yazdım.

Evet Sorbonne çok iyidir çok ünlüdür ama Sorbonne'dur işte. (değil mi?) Erasmus gibi asıl amacı çok da eğitimi kapsamayan bir program için oradaki zamanımı zehir etmek istemedim. Herkes çok zor olduğunu, çok sıkıntı yaşayacağımı söyledi. Fransızcam da Sorbonne'u kaldıracak seviyede hiç değil.

Benim asıl amacım gezip, görüp, yaşamak ve tabiki fransızcamı ilerletmek. Dersleri pek düşünmüyorum, okulum uzasa da olur ama kendimi çok da kötü hissetmek istemiyorum. Bu dönem Sorbonne'dan dönen bir arkadaşım gerginlikten başka şey anlatmıyor. Derslere çalışmaktan gezememiş bile. Derslerden geçse yine iyi.

O yüzden Versailles daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Daha da ucuzdur herhalde? Kendi kendime çok bir şey bulamıyorum ve emin olamıyorum. Nasıl bir yer bu Versailles? Sadece saraydan ibaret değil herhalde. İngilizce sitelerde tatmin edici şeyler bulamadım. Fransızcam da gerçekten kötü araştırma bile yapamıyorum.

Yani Versailles ile ilgili bildikleriniz lütfen...

 
versailles paris'in yanibasinda bir semt. su sarayin oldugu yerden bahsediyoruz oyle degil mi? ufacik bir yer, koy.

ben olsam sorbonne'u secerdim, hem adi var, havasini koklamak var hem zaten dersleri gecemessende gecmessin, bir donem uzar ne olcak. yalniz paris asiri pahali, oyle boyle degil. 4 gunde 150€'su konaklama olmak uzere 2 kisi toplamda 400€ harcadik ki bu iki kisi sadece mcdonalds ve sandvic yiyip supermarketten, eyfel haric hic bir turistik yere de girmemisti. sadece 2 kere kahve icmistik bi kafede. nereye gittigini anlayamadik ama domatesin kilosunun 6€ oldugunu soylersem anlarsin bir seyler.

sozun ozu maddi durum aileden biraz katkiya izin veriyorsa paris derim.
  • nochristrequiress  (04.03.09 22:32:43) 
ben de onu diyorum işte adı var ama havasını solumak öyle pek de ilham verici olmuyormuş. sonuçta erasmus bu sorbonne ya da başka yer çok önemi olmuyor ilerde. geçen ay geldi arkadaşım sorbonne'dan. erasmus öğrencisi diye herhangi bir kolaylık yapmıyorlarmış. "sırf yabancısın diye az not verdim" diyen hocalar oluyormuş. sonuçta yüksek lisans gibi bir imkan olsa tabiki çekerdim eziyeti ne kadar büyük olursa olsun. ama o arkadaşım gibi sorbonne uğruna disneyland'a gitmeden, eiffel'e çıkmadan, pantheon'u görmeden, pere lachaisse'i gezmeden gelmek istemiyorum. bunun üzerine başka şehirleri, civardaki ülkeleri de şöyle bir gözden geçirmek istiyorum.

versailles da olsa uzuyor okulum çok büyük bir ihtimalle. zaten versailles'a karar verdim gibi. anlattıklarımdan da anlaşılıyordur... ama versailles2ı yeterince bilmiyorum, çok fazla şey canlandıramıyorum gözümde. "paris'in yanındaki bir köy"'den daha fazlası vardır herhalde...
  • yellow brick road  (04.03.09 22:53:08 ~ 22:53:43) 
e arkadasim sen zaten versailles de okursan pere lachaise'i, pantheon'u, montmartre'i goremeyeceksin. bak uzatmak koymazsa sorbonne derim. dersleri gecmessen gecme kardesim bosver, yasamaya bak. bir daha ne zaman paris'de yasayacaksin?

versailles koy diyorum, bildigin koy. fotoraflarini ara google da ver gor. sorbonne ise pantheon un dibinde. sasma derim sorbonne'dan. sen bence uzatip uzatmamaya karar verememissin. buna karar verdiginde gidecegin yeri de secmis olacaksin zaten.

paris'de zaten gece hayati, genclik falan yok. onun yeri barcelona. fakat gezip gorme anlaminda paris'den bol sey yok baska yerde. ama o da 1 haftada bitecek iste. cok sey beklememek lazim havasindan baska.
  • nochristrequiress  (04.03.09 23:14:07) 
domatesin kilosu 6 euro falan değil pariste o biraz abartı olmus, ucuz yerler de var. zaten okula gidiyorsun orası sana bir konaklama sağlar, herhangi bir avrupa şehrinden çok çok da fazla para harcamazsın pariste. sorbonne diyorum ben de. versailles gercekten de kasaba havasında, gerçi parise çok yakın gidiş dönüş bi saatten biraz fazla sürüyor yol olarak. zaten okulun uzamıs bence pariste yasamak guzel bi fırsat. bi de merak ettim hangi bölümde okuyorsun sorbonnela değişim yapan?


  • likeinme  (05.03.09 01:14:23) 
ben sorbonne mu versailles mı diye sormuyorum ki. şurayı burayı görmek derken, okul yüzünden başka şeyler yapmayı ertelemek istemiyorum anlamında dedim. evet paris'e 1 saatlik yok onu biliyorum. hiç de fena değil. ben sorbonne'da kasıntı hocalarla uğraşıp bide yabancıyım diye o muameleyle uğraşmak istemiyorum. tecrübe edildi çünkü. kız kastı kendini yine 1 tane dersi geçemedi, sokakta kaldı koca sorbonne bir kalacak yer ayarlayamadı. süründü geldi. derslerden geçsemde okul uzuyor ona karar verdim. en azından içim rahat olsun, biraz daha başka yerleri gezmeye cebimde param kalsın istiyorum. insanlar daha yardımcı olsun, işim çok zor olmasın istiyorum. gece hayatında değilim zaten ama şöyle düzgün 1-2 pub olsun. versailles bunları karşılar mı?


  • yellow brick road  (05.03.09 09:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.