[]

Erkin Koray

Seviyor musunuz bu adamın müziğini? Ben pek sevmiyorum da, Türk rock'ının babası filan deniyor ya bunun için, o yüzden "acaba haksızlık mı ediyorum" diye düşünüyorum. Bu adamın şu şarkıları var benim listemde:

- Arap Saçı
- Çöpçüler
- Estarabim
- Öyle Bir Geçer Zaman Ki
- Senden Başka Kimse Yok İçimde

Dördüncüyü biraz, beşinciyi oldukça seviyorum ama diğerlerini değil. Nasıl desem, kalitesiz geliyor... Bu adamı Türk rock'ının babası yapan şarkılar başka şeyler mi? Öyle bildikleriniz varsa paylaşır mısınız?

Edit: Bence de baba Cem Karaca'dır tabii ki. Bir de rock sayılırsa Barış Manço. Erkin Koray için de babalarından biri deniyor da o yüzden şeyettim.

 
türk rock'ının babası cem karaca'dır.
erkin koray'ı da severek dinlerim ama cem karaca varken esamesi okunmaz bence.

ha bir de erkin koray'dan sevince parçasını bir dene.
  • yons  (25.06.13 23:39:33) 
anma arkadaş, sevince, yağmurun sesine bak, aşka inanmıyorum
bu şarkılara bi göz at. erkin koray babadır. yeni kuşak rock müzik tayfasındaki gençlerin erkin korayın şarkılarına sabah akşam cover yapması bi ipucu verebilir.

  • hermann  (25.06.13 23:42:33 ~ 23:43:30) 
Mezarlık Gülleri, Akrebin Gözleri, Mermer Gibi, bunları da bir dinleyin.


  • cevher67  (25.06.13 23:45:24) 
senden ayrı adlı parçası da benden olsun o halde


  • kedidir o kedi  (25.06.13 23:48:46) 
"Fesuphanallah" var ki, sozlerine baktiginizda neden o kadar sevildigini cok iyi anlarsiniz. "alemin keyfi yerinde yine masallah, bize de kader guler insallah vs."

Ozellikle o yillarda halkin cogunlugunun yoksullukla ugrastigini gozonune alirsak, tam da insanlarin derdini anlatan sarkilar yapmis.
  • el desaparecido  (26.06.13 00:00:44) 
"Sır" ve "Krallar"i dinleyin.

edit: Mesafeler'i unuttum.
  • common of demons  (26.06.13 00:15:43 ~ 00:52:59) 
80 öncesi halini seviyorum
ama tabi bir barış manço değil...

misal: www.youtube.com
  • reverse engineer  (26.06.13 00:28:27 ~ 00:42:40) 
erkin koray iyidir ya, rock dinlemeyi uzun zaman zaman önce bırakmış biri olarak gideri vardır hala benim için. nedense pek bilinmeyen, en güzel şarkılarından biri;


www.youtube.com
  • juninho77  (26.06.13 00:53:05) 
Valla ne yalan söyleyeyim, sevmiyorum.


  • buff  (26.06.13 01:21:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.