[]

workstation kurulumu

Benim is icin oldulca buyuk bir bilgisayara (48gb ram vb ozellikler) ihtiyacim var..arastirdim ilgili yerlere sordum fiyat aldim (6000-7000$ civari tum kasa) bugun bir arkadasim 10 tane bilgisayarin islem gucunu birlestirip bunu yapabilirsin dedi.12 tane falan i7'li 6gb ramli bilgisayar var aslinda..

Simdi her ne kadar bu firmalar 5 yillik garanti ucretsiz servis destek verselerde kisa vadede boyle ucuz bir cozum inanilmaz isime gelir..

Ben i7'li 6gb ramli ortalama donanima sahip 10-12 bilgisayarlarin islem guclerini birlestirebilir miyim?bu islemin adi nedir?kim yapar?ne kadara patlar?

ihtiyacım olan workstation özellikleri,

Processor Intel® Xeon® X5675 3.06GHz, 12M
Ram 48GB (6x8GB) DDR3 RDIMM, 1333MHz, ECC
Harddisk 2 Tb SATA (7200RPM)
Operating System Ubuntu 12.04 LTS, 64 bit
Graphics 1 GB NVIDIA Quadro 600
DVD Drive 16X DVD+/-RW

edit : bir mühendislik programı kullanacağım.yukarıdaki özellikler firmanın program için önerdiği sistem.başka ne tür bilgiler bilmeniz gerekiyor? söyleyin hemen söyleyeyim..ayrıca bu birleştirme işleminin ismi nedir ona göre bende araştırayım..

 
Hangi programı kullanacaksın, ne işlemi yaptıracaksın? Ona göre değişir bu dediğin tamamen. Bazı işler paralel programlamaya uygun hale getirilebiliyorken bazı işler o tarz bir sisteme hiç uymuyor çünkü. Şu haliyle bu soruya cevap vermek imkansız.


  • roket adam  (25.06.13 22:39:10) 
birden fazla donanımı birleştirmen mümkün değil, tam tersi örnekle 48gb lı bir sistemi VDS olarak 20 farklı makinaya bölebilirsin. Ucuz ve geçici çözüm için Fiziksel sunucu alabilirsin, yurtdışı fiyatları daha uygundur. TR lokasyon için sunucu.com.tr önerebilirim, detay istersen mesaj atabilirsin.


  • exbono  (25.06.13 23:08:23) 
hangi program ama :) binlerce mühendislik programı var, ansys var, matlab var, autocad var, var oğlu var hepsi farklı dallarda, çok farklı programlar. sırf matlab içerisinde bile paralel işleme için bir sürü farklı fonksiyon ve metod var. kolay bir iş değil yani esasında.

mesela matlab için şu var: www.mathworks.com ve sırf bu iş bile epey bilgi gerektiren bi mevzu. 3dsmax ve benzeri programlar aynı şekilde 'distributed rendering' tarzı şeyleri destekliyorlar. falan filan.
  • roket adam  (25.06.13 23:11:24) 
fem ile cfd programını birleştirin başka bir cfd bazlı meteoroloji yazılımı ile çarpın..yanına da bir kaçta çizim programı ekleyin.

tabi bahsettiğim şey yüzer lisans vb bir uygulama değil.kısa vadede 2-3ay'da bana kullanım sağlayacak bir sistem oluşturabilir miyim elimdeki bilgisayarla? ona bakıyorum.. bunu da daha bugun arkadaşımdan duydum. lakin exbono birleştirmen mümkün değil demiş.doğrudur herhalde.matlab 3dsmax gibi sadece yazılımlar bunu destekliyorsa benim yazılım onu desteklemiyor onu biliyorum.
  • dedim dedim de kime dedim  (25.06.13 23:33:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.