[]

Sevgili kedi anneleri/babalari yardim lutfen.

Geçen hafta büyük kediler tarafindan darp edilen yavru kedi bulup eve aldim. İc-dis parazit asilarini yaptirdim, kumuna da alisti. Ev ile ilgili de bir sorunumuz yok. Ama ben daha once hic kedi bakmadigim icin istemedigim seyler yapmasina nasil engel olacagimi bilemiyorum. Ornegin, yemek yerken yemege ziplamasin ya da elimi isirmasin (sanirim disleri kasiniyor ama alisirsa hep isirir diye korkuyorum), cirmaladiginda bunun kotu oldugunu anlamasi icin ne yapabilirim?

Not: Su an 3 aylik


 
Burnuna hafifçe vurup hayır diyebilirsiniz. Belli bir kelimeye alıştırırsanız sonrasında rahat edersiniz ve evet, ısırma gibi alışkanlıkları küçükken yok etmeniz iyi olur. Önemli olan yaptığı anda tepki vermeniz. Bir şey yaptıktan 10 dk sonra azarlarsanız anlamaz neden azarlandığını, sinirli olur.


  • whoosie  (25.06.13 11:10:21) 
Oyun istediği müddetçe ısıracaktır ya da istediği olmadığı müddetçe. Bu kedinin huyuyla ilgili bir şey ve kediler, köpekler gibi değildir yani her komutuna uymazlar. Çok daha keyiflerine düşkündürler. Köpekler sahiplerinin siz olduğunu, kediler ise size sahip olduklarını düşünürlermiş. Dolayısıyla her ne kadar sizi anlıyor olsa da çoğu kez zaten istediğinize uymayabilir. Yemeğe zıplamamasını istiyorsanız kesinlikle kendi yemeğinizden kıyamadığınız için bile olsa ona yemek vermeyin, yere yemek atıp vs. beslemeyin. Acıktıysa gidin kendi kabına mamasını koyun ama siz yemek yerken masanın altında dolaşarak sofradan atılanları yeme gibi bir huy edindirmeyin yani. İlk başta eğlenceli gelebiliyor ama biraz daha büyüyüp çok daha yükseklere atlamayı öğrendiğinde sofrada tabağın ortasında bir kedi görmeniz mümkün olur aksi halde.

Elinizi ısırdığında ise burnuna hafif vurup sesinizi bir ton yükselterek hep aynı kelimeyi söyleyin: hayır! ya da yapma! gibi. Sonrasındaysa elinizi hafifçe önünden uzaklaştırın, elinizi unutmasını sağlayın. Siz hayır dedikten sonra önünde hareket eden onu tutmaya çalışan ondan kaçan hareketli bir el görürse daha da saldırganlaşır yakalamak için uğraşır.
  • ornitorenk  (25.06.13 11:30:29 ~ 11:31:30) 
Öncelikle, bebişinizi güle güle büyütün, uzun sağlıklı bir hayatı olsun inşallah...

Sorunuza gelecek olursak; şu an hiçbir şey yapmanıza gerek yok. O daha bir bebek. Sizinle oyunlar oynaması, elinizi tırmalaması ısırması (dişi kaşınıyo) çok normal. Ama zamanla tüm bu alışkanlıklarından vazgeçecektir. İlerde yine elinizi ağzına alabilir, ama asla bastırmayacaktır, en fazla şöyle bir ağzına alıp yalar bırakır. Veya oyun oynarken yine patilerini kullanacaktır ancak asla tırnaklarını çıkartmayacaktır. Yani bunlar zamanla yerine oturacak şeyler. Sabırlı olursanız, minik dostunuzun nasıl da büyüyüp olgunlaştığını ve olgunlaştıkça sakinleştiğini göreceksiniz. Kolay gelsin...
  • marcelle  (25.06.13 12:14:07) 
ornitorenk+1

ilave olarak, ısırmaya başladığı zaman oyunu bitirin. o hareketinin oyunu bitirdiğini anlasın. fırçanızı atın, burnuna iki parmakla pıt, sonra arkanızı dönün. yalnız 15 dakika sonra barışmayı unutmayın :)

yemek konusunda da, yemeğimi mutfakta yerken kapalı tuttum hep, ev yemeği de vermedim hiç 1 sene. şimdi ben yemek yerken dönüp bakmıyor bile.
  • physcos physcos  (25.06.13 13:19:30 ~ 13:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.