[]

Kasa içi temizleme

Nasıl bir şey önerirsiniz(Yani, profesyonel malzemeler gerekiyor mu). Bütün parçaları çıkarıp baştan takmam gerekir mi?
İstediğim hiçbir şey çıkarmadan, genel bir temizlik yapmam. Kartların üstünde falan da hafif toz var.



 
Zarar verir diye duymuştum elektrik süpürgesiyle yaparken?
Gerçi ben de yapmıştım bir kere, sorun çıkmamıştı.

  • sesee  (04.03.09 16:19:12) 
kompresör. yapışan toz ancak basınçlı havayla temizlenir. hem bilgisayara bi zararı da olmaz. hiç bişi çıkarmadan kapağı açıyorsunuz içine havayı üfletiyorsunuz. kuru hava olmasına özen gösterilecek tabii.


  • talemon  (04.03.09 16:20:37) 
bütün parçaları çıkarıp takmana gerek yok. belli ki amatörsün. işlemciyi çıkarma mesela. işlemcinin fanı stok mu? stoksa onu bile çıkarmadan temizleyebilirsin. elektrik süpürgesinden fazlası lazım olur fakat. fan tozla kaplıysa mesela, varsa toz çeken bezlerden, yoksa da normal bir peçete ile toz tabakasını kaldırın. onlar birbirilerine çok kenetlenmişlerdir, hepsini almadan aralarını açın işte. sonra süpürgeyle alın tozları. tozları rahatsız etmeden süpürgeyle almaya çalışırsanız hiçbir tozu çekemez makine (tabii acme'nin süper emici süpürge makinesi falan değilse).

anakartın altını falan da iyice temizleyin. uzun bir zamazingoyla oradaki tozları da hareket haline geçirebilirsiniz. dediğim gibi, genelde uzun süreli kapalı kalan kasalarda tozlar birbirlerine kenetlenir. önce onları hareket haline geçirin, sonra süpürge ile tozları alın.

aylar önce temizleme işlemiyle ilgili bir makale yazmıştım. ona da bir göz atın derim ben;

www.techno-labs.com
  • deckard  (04.03.09 16:23:52) 
bence parçaları ne çıkarın ne üzerlerini bezle filan silin . çünkü silerken lehimlere filan zarar verebilirsiniz. komprosörü tutun temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.çokda pırıl prıl olmasına gerek yok. bunu 3 haftada bir yaparsanız hiçbir derdiniz kalmaz.


  • camasir suyu  (04.03.09 16:36:22) 
cok onemli bir uyari eklemek isterim. bi $ekilde hava ufleyen bir alet elinize gectiyse, fanlari bununla temizlerken arasina kalem falan siki$tirin. yoksa fanlarin dengesi bozulur veya fanin donebilme hizindan guclu uflerse direkt kirilir. tikkat!


  • anakinskywalker  (04.03.09 16:44:55) 
ben de buradan sorayım madem; benim notebook a arada bir fan kısmının oradan kompresörle hava vuruyorum. bayağı bir toz atıyor sağdan soldan ama bir zararı var mıdır?


  • hevipeyra  (04.03.09 17:07:06) 
@hevipeyra, sağdan soldan toz çıkıyorsa iyidir fakat o tozların tehlikeli yerlere kaçma ihtimali de çok büyük. her defasında daha da toz birikir oralarda, sonra ısınma problemleri başlar. en sonunda da mundar olur güzelim laptop.


  • deckard  (04.03.09 17:10:20) 
Şimdi, elimde elektrik süpürgesi var temizlemeyi yapabileceğim. Sağdan soldan tozları kaldırıp, süpürgeyle çekeyim diyorum. Buraya kadar sorun yok herhalde.
Peki, mesela ekran kartının üstünde toplanan tozlara n'apim? Onlar muhtemelen çekilemez süpürgeyle.

  • sesee  (04.03.09 17:20:05) 
üstünde toplanan tozlar? senin hd4870'in vardı yanlış hatırlamıyorsam.

www.exa.com.tr

hanım ablanın olduğu yüzeyi mi diyorsun? oranın içinde biriken tozlara bir şey yapamazsın. süpürge tut yine. alt tarafına da (kondansatörlerin olduğu yere) çok dikkatlice süpürge tut işte.
  • deckard  (04.03.09 17:25:16) 
Kondansatörlerden bahsediyordum.
Peki. Süpürgeyle, dokunulabilecek yerlerdeki tozları alıyorum. Kartlara da değdirmeden üstünden geçiriyorum.

  • sesee  (04.03.09 17:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.