[]

vatandaşlık sorunsalı

merhaba,

şimdi benim çift vatandaşlık hakkım var sırbistandan. kendisi şu an avrupa birliğine girmeye yakın bir devlet. vatandaşları da bu sebeple avrupa birliği vatandaşı olma haklarından yararlanabiliyor, serbest dolaşım gibi. aynı zamanda master ve doktora yapmak istersenizde ciddi indirimler uygulanıyor.

mezuniyet sonrası en çok istediğim şey yurtdışında yüksek lisans. ortalamam 3.40. ielts puanımda 7. çok iyi okullardan kabul alma şansım yüksek o yüzden. fakat okullar inanılmaz pahalı(20 bin pound). bu vatandaşlığı alırsam çok düşük bir fiyata bu okullara gidebileceğim.

ee ne güzel dediğinizi duyar gibiyim. sorun şu ki ben boşnak bir aileden geliyorum. biliyorsunuz yugoslavya dağıldıktan sonra çeşitli bölgelere ayırldı. dedem boşnak olmasına rağmen doğduğu yer şu and sırbistan sınırları içersinde kalmış. o yüzden sırplarla alakam olmamasına rağmen böyle bir hakkım var.

ailem olaya çok duygusal yaklaşıyor normal olarak. sırp kelimesi bile ürkütüyor onları. çok acı şeyler yaşandı malesef, onlara hak veriyorum.

ama bir taraftan da diğer türlü ben bu okullara başvuru yapamıycam ücretlerinden dolayı. ben olaya rasyonel yaklaşıyorum biraz. gelecek için çok büyük bir şans bu.

master doktora bittikten sonra mümkünse eğer vatandaşlıktan çıkmayı düşündüm. aklıma gelen tek çare bu.

siz ne dersiniz? kendime ihanet etmiş olur muyum?

 
hedefine giden yolda her engel aşılır. amına koyim vatandaşlığının, geç. okulunu bitir, dön türkiyeye. kağıt üstündeki 2 satır yazı senin ne olduğunu göstermez. şu durumda sana sadece avantaj sağlayacak bi olaydan bahsediyorsun. ki bence ailen de anlayışlı davranacaktır ilerleyen yıllarda.

ayrıca yurt dışında yaşama gibi bi hayalin varsa avrupa birliği üyesi bi devletin vatandaşısın. hangi devlet olduğunun hiç önemi yok, git istediğin ülkeye yerleş. ben olsam kaçırmazdım mesala.
  • dark colours  (24.06.13 20:17:30) 
dişi olduğumdan askerlik tarzı bir sorun yok. bir nevi işimi halletmek için kullanıcam bu vatandaşlığı. tek sorun ailemin rızasını almak.


  • fkssfbsr  (24.06.13 20:39:06) 
böyle bi fırsatı kaçırmamalısın bence elinden geleni yap


  • evil genius  (24.06.13 20:46:09) 
Sayı artırmak için yazıyorum: Bu fırsat kaçmaz.

dark colours+1
  • gzg  (24.06.13 20:59:34) 
bunu ne için istediğin gayet açık. çok güzel bir fırsat. değerlendir bence. eu'a girdiklerinde resmen eu vatandaşı olacaksın. daha ne isteyebilirsinki.
ayrıca ailenin hassasiyet göstermesi de çok normal tabi. ama sırbistan vatandaşı olan birsürü boşnak var. buda bir gerçek. ilk tepkileri bu şekilde olmuş olabilir ama ilerde anlayacaklardır.

  • battal gemalmaz  (25.06.13 15:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.