[]

ne yapacağını bilemeyen anneye yardım

10 aylık bebeği olan bi arkadaşım bunalmış durumda. yaşadağı şehir küçük ve imakanları kıt bir doğuanadolu şehri. dolayısıyla pekbir aktivite yok. bu şehirde akrabası falan da olmadığından eve tıkılmış durumda ve hergün can sıkıntısından patlayacak duruma gelir. bu ruh hali bebeğe de yansıyor ne yazık ki.

ne yapacağını bilmeyen bu anne kişisi için can sıkıntısını azaltacak ne tavsiye edebiliriz? ben ne yapabilirim? her çeşit tavsiyeye açığım


 
hikayeler yazabilir.
resim yapabilir.
bir dil öğrenebilir.
çocuk gelişimine kafayı takabilir :)
kitap okuyabilir.
dizi izleyebilir.

ekleme:
internet erişiminde sıkıntı yoksa blog açabilir.
  • neyleyim  (24.06.13 16:31:00 ~ 16:32:44) 
neyleyim + 1 gelişim pskolojisi özellikle.


  • expressive  (24.06.13 16:32:25) 
Vaktini evde geçirmesi gerekiyorsa, evde yapılabilecek hobiler bulsun kendine. Örnek: Kitap, resim, bilgisayar oyunu, internet, film izlemek... CD alıp ya da internetten video bulup pilatese başlasın. Spor yapıp fit olursa kendini daha iyi hisseder. Neye ilgisi varsa artık... Kim bilir, belki bir uğraşında uzmanlaşır ve önemli işler yapmaya kadar götürür bunu.


  • long live rock n roll  (24.06.13 16:34:50) 
mesela bu çok yaratıcı ve eğlenceliydi mesela

www.google.com

milasdaydreams.blogspot.com
  • utkucbkc  (24.06.13 16:46:06) 
iskambil seviyorsa briç öğrenip internetten oyanayabilir.


  • kaputt  (24.06.13 16:48:21) 
naparsa yapsın evden çıkmadan yaptığında bi işe yaramayacaktır. bebeği oturtsun pusetine günde en az yarım saat yürüsünler birlikte. gezilecek hiç bir yer bile olmasa bakkala gitsin gelsin giderken yolu uzatsın, o bile yeter. düzenli şekilde hergün iş olsun okul olsun dışarı çıkmayan insanlar zaten bunalımlı bi ruh haline bürünüyorlar genellikle. açık hava bebeğe de iyi gelir. bütün gün evde oturup sıkılıyom ya ben demesin. çıksın.


  • kenar  (24.06.13 17:09:47) 
Türkiye'nin birçok ilinde kadın dayanışma merkezi var, oralara gidip kadınlarla tanışabilir, eğitmeleri, organizasyonları oluyorsa onlara katılabilir.

siginaksizbirdunya.org

Yaşadığı yerdeki belediyenin de ücretsiz etkinlikleri, kursları oluyordur, onları takip edebilir.


AÇEV eğitimleri:

www.acev.org

Yine ilgilendiği alanla ilgili bir kursa gidebilir, bu tip hobiler insanı acayip motive ediyor.
  • kaset  (24.06.13 20:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.