[]

açılamayan lg flatron monitör

bu sabah sevgili bilgsayarımı açmaya çalıştığımda bilgisayar (kasa kısmı) açıldı fakat monitör açılmadı. kabloları takılı, iki üç kez denedim söküp tekrar taktım ama monitörün power tuşuna bastığım halde elektrik gitmiyor (köşesindeki led lambası yanmıyor). dün gece bilgisayar açıkken aniden kapanmış (kullanan ben değildim) bi daha gelmemiş. monitör fişinin takılı olduğu priz 6'lı ve 6.sında 3'lü bir priz daha takılı. fakat hepsi dolu değil. 4 fiş takılı şimdi. bundan dolayı birşey olmuş olabilir midir? garantisi bitmedi henüz, garanti kapsamına girer mi? şuan eski bozuk tüplü monitörü taktım beni idare ediyor ama çok gıcık görüntüsü.

birde bundan önce monitörün sağ kısmı bulanıklaşıyordu. çok değildi ama tam ekran bir yazı açtığında sağda kalan harflerin kalınlaşıtı farkedilebiliyordu. bununla alakadar olabilir mi? olsa bile dün sorunsuz çalışırken bugün aniden bozulmuş olması mümkün mü?

şu; www.macrocomonline.com

teşekkürler

 
monitrünüz lcd mi? yok normal tüplü bilgisayar monitörü mü? eğer lcd ise lcd' lerin arkadaki güç kablosu takılıp çıkarılabilir. bir bilgisayarcıdan o kablodan bulabilirsiniz. farklı bir kablo deneyin.yada bir lcd monitörünüz varsa o kablolar genellikle standart oluyor o kablıyou o lcd monitörde deneyebilirsim. eğer tüplü bilgisayar monitörü ise yine farklı bir güç kablosu deneyin. eğer bu tür bir monitöe ise elektiği direk prizden mi yoksa bilgisayar kasasınddan mı alıyor. her halikürda kabloları değiştirin. olmazsa garantiden o kesinlikle yapılır. içten bir arıza olmuş olabilir.


  • camasir suyu  (04.03.09 15:12:38) 
pardon lcd monitör imiş. ilk dediklerimim uygulaayın .farklı bir kabloyla monitörünüz deneyiz.elektrikçi yada bilgisayarcılardan o güç kablosundna bulabilirsiniz.


  • camasir suyu  (04.03.09 15:14:02) 
monitörüm (şimdiki bozulmuş olan çalıştırmaya çalıştığım) lcd. 2 kablosu var biri bilgisayara biri prize bağlanıyor. fişlerin her ikisini çıkartıp taktığımda şey olmamıştı. başka kablo var mı onu arayacağım şimdi...

edit: şuan takılı olan monitörün güç kablosunu denedim birşey değişmedi. güç kablosuyla ilgili değil anladığım kadarıyla. fakat bilgisayara bağlanan kablolarının girişleri farklı onu deneyemiyorum.
  • hia  (04.03.09 15:24:38 ~ 15:36:24) 
ikisini çıkarmaya gerek yok .kablolardan biriisi bilgisayarla monitör arasında bağlantıyı sağlayan kablo diğeri monitör elektrik sağlayan kablo. led ışığ yanmadığına göre senin monitöre elektrik gelmiyor. elektrik kablosundna olabilir. o kablolar zaten standarttır. elektrikçiden bulabilirsin. bilgisayla monitör arasındaki kabloya dokunma. o kablıyu zaten tanıyorsundur . iki tarafında aynı olan soket var.eğer bunlardan değilse monitörün içinden bir arıza olabilir. garantiden yaptırırsın.


  • camasir suyu  (04.03.09 15:37:52) 
evet elektirik gitmiyor ama şuan takılı olan monitörün (tüplü olan) güç kablosunu (ki çalışıyor) denediğimde çalıştırmadı. kablodan değil yani. galiba içerde sorun. bu iyi değil.


  • hia  (04.03.09 15:44:18 ~ 15:44:42) 
içinden bir sorun var. garantiden yaptırabilirsiniz. içindeki bir parça yanmıştır.


  • camasir suyu  (04.03.09 15:46:53) 
evet 1 ayın sonunda servise gitti geldi. evin elektrik hattında sorun var, bu yüzdenmiş. karakutu gerekiyormuş.


  • hia  (03.04.09 12:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.