[]

parayi calistirmak

kenarda duran 7-8 bin lira parami degerlindirmek istiyorum.. su gunlerde en mantıklısı nedir ? altin,vadeli hesap vs




 
ne kadar vade de degerlendirmeyi dusunuyorsunuz?


  • kobrettii  (04.03.09 10:37:02) 
altın almak için değilde bozdurmak için cazip bugünlerde sanırım

faizlerde düştü aslında ama ekonomi sayfalarındaki banka patronları röportajlarında hala vadelide kalmayı ya da vadeli döviz sepet yapmayı tavsiye ediyorlardı


bide bono vadeden daha çok getiriyor muş galiba
  • demlikposet  (04.03.09 10:38:16) 
piyasaları an ve an takip etmiyorsan vadeli hesapta tut paranı, faizler düştü ama aylık 70 lira civarı bir gelir olur.
yok ben piyasaları takip ederim dersen, internet bankacılığını da kullanarak dövize oyna derim, seçimden sonra devaluasyon yapılacak deniyor. orta vadede döviz kazandırır, biraz riskli olsa da.

  • 0 5 ucu olan adam  (04.03.09 10:53:10) 
faizlerin daha da düşeceği varsayımı ile şu anda vade tercihinize göre tahvil bono alabilirsiniz. örneğin 17 lerde olan faiz ile tahvil alırsanız vade sonunda faizlerin 13 e düşmesi halinde % 4 ekstra kar elde edersiniz.

kısa vade likit kalayım derseniz b tipi yatırım fonları iyidir.

dövizden uzak durun, hele bu fiyattayken. 7000-8000 lira ile riske girmeyin. fx'te her zaman küçük spekülatör kaybeder.
  • mahallenindelisi  (04.03.09 11:11:46) 
organik tarım giderek yükseliyor, kredi desteği falan da veriyorlar. bir arsa almaya bakın bence..


  • elinherifi  (04.03.09 13:25:28) 
3 aylik vade oranlari fena degildi en son yaptigimda ocak sonu gibi..


  • 2pac  (04.03.09 16:44:13) 
şu seviyede değil ama tekrar 1.60-1.65 seviyelerine yaklaşırsa tamamını dolar yapın, risk alın. fikir kalp atışlarınızı hızlandırsa da, büyük bir kayıp pek olası değil. vadesiz dolar mevduatı açarsınız, hepsini oraya koyarsınız. gözünüz de kurda olur, baktınız işte bugünkü gibi seviyelere geldi, ister azar azar, yok yeter bana bu kadar derseniz tamamını internet üzerinden anında bozdurursunuz. baktınız tekrar düştü o seviyelere, yine alır yine aynısı.
alış satış kararlarında açgözlülük veya heyecan yapmazsanız, ufak ufak tırtıklayarak kazanırsanız, bir senede vadeli ytl mevduattan gelecek paranın ortalama yaklaşık iki katını falan çok daha kısa sürede üretebilirsiniz.
tek risk seçim vs. gibi "büyük" paradigma eşikleri. onu da atlattık mı yine bu seyrini terk etmeyecektir demek %80 doğruluğunu koruyacaktır. ama hatırlarsanız son genel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı hengamelerinde bile abartı bir oynayış olmamıştı.

krizin tr ye özgü bir tarafı yok şimdilik, olsa bile büyük ihtimalle dolar lobisinin ekmeğine yağ sürecektir, o yüzden bunu da pek dert etmeyin.

tabi paranızın değerini en iyi siz bilirsiniz, kaybetmeyi kaldıramayacağınız miktarları riske atmayın.
  • lhun  (04.03.09 19:07:45) 
8 bin lirayı

1 ay vadeye yatırmak (birer aydan toplam üç ay)
ve doğrudan
3 ay vadeye yatırmak arasında fark var mı? varsa ne kadar var?
  • can see  (04.03.09 21:16:51) 
@can see;

faiz oranları aynı ise kısa sürede faize bağlamak daha avantajlıdır her zaman. şöyle ki;

8000 lirayı % 15 ten 1 aylık dönemlerde 3 kere faize bağlarsanız geri dönüşü 8303,7656 lira, 3 aylık dönemde 1 kere faize yatırırsanız geri dönüşü 8300 lira olur. aradaki 3 küsür lira kadar fazla getiri elde edersiniz. önemsiz gibi gözüküyor ama tutarlar büyüdükçe ve vade uzadıkça aradaki farkta artar. gerçi aynı faiz oranlarını yakalamakta zor.
  • mahallenindelisi  (05.03.09 09:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.