[]

Çanak anten vs..

Herkese iyi geceler,

Şöyle bir durum var;
Eskiden kalmış(2000 en iyi ihtimal) bir çanak antenin çalışma olasılığı nedir?(Balkonda montajlı şekilde) kablosu kesilmiş durumda yani evin içinde herhangi bir bağlantı yok.
Eğer çalışıyorsa, bu scart girişine takılan receiver'lar eski model antenle uyumluluk konusunda sıkıntı çıkarır mı?

 
antene bi şey olmaz, olsa olsa paslanır en fazla. ucundaki lnb analog olabilir, öyle ise bir işe yaramaz. lnb değiştirilip devam edilir. 10 liraya bile lnb'ler var artık.


  • 10032007  (23.06.13 23:51:46) 
lnb üzerinde takılıysa muhtemelen o zarar görmüştür. yeni bir lnb ve lablo bağlantısıyla çalışır.


  • dahili meddah  (23.06.13 23:52:22) 
10 yıl önceki lnb %80 universal değildir. Eğer üniversal ise sorunsuz kullanırsınız. Bi de tabi rüzgardan oynamış mıdır o da bir soru. Hayır sorun çıkmaz. Deneyin. Dedikleri gibi lnb 10 tl.


  • ben smyrna  (23.06.13 23:55:06 ~ 23:55:12) 
teşekkürler cevaplar için peki bu scart girişine takılan receiver'lardaki randıman nasıldır? marka ya da fiyat üzerinden yapabileceğiniz bir tavsiye var mı? bilenler için izmir hatay'da oturuyorum. bilmeyenler için her taraf apartman.


  • ilkot  (24.06.13 00:19:05) 
bir tanıdığa www.bitenekadar.com şundan aldık, gayet memnun. kanal geçişleri falan çok hızlı. ayrıca aldığımızda hiç bi kurulum yapmadık, içinde kanal listesi hazır olarak geldi.

Geçen hafta İzmir'deydim, Hatay'da kaldığım evde çanak anten vardı ve çalışıyordu. :)
  • 10032007  (24.06.13 00:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.