[]

Koç Tarih vs Boğaziçi Tarih - Boğaziçi Felsefe vs Gs Felsefe

Bana, argümanlarla gelip, tercih yapmama yardımcı olur musunuz?




 
böyle cevaplar yerine, daha bi yaşanmışlık, daha bi nesnellik alsak. tikini veriyorum ama :D


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (23.06.13 21:51:21) 
Sen boşver askere git ' bi de metale devam .


  • netadam  (23.06.13 21:58:58) 
bölümler akademisyenlik ve öğretmenlik dışında iş imkanı vaad etmiyor.

gel gelelim okullar çok iyi. title güzel.
  • historien  (23.06.13 22:16:46) 
ben bu 4 ü arasından önce koç tarih ile gsü felsefeyi bir kenara bırakırdım.

Boğaziçi felsefe vs . Boğaziçi tarih arasından da felsefeyi seçerdim.Tarih ve felsefe mezunlarının devlette bir memuriyet bulabilmesi oldukça zor.Özel sektörde de felsefe sanki daha çok iş yapar gibi görünüyor.İnsan kaynakları alanına yönelebilirsin.Boğaziçinin olanaklarından yrarlanıp psikolojiden çift anadal yapabilirsin.

yalnız eskiden koç üniversitesi burslu okuyanlara bir miktar da aylık burs veriyordu.Okurken elime para geçsin diyorsan bunu da düşünmelisin.
  • gorki  (23.06.13 22:17:26) 
boğaziçi okul olarak gerçekten çok harika bir yer, insanlar olsun, sosyal hayatı olsun vs.

tarih hakkında bilgim yok fakat felsefe bölümü de gerçekten iyi, yurt dışı bağlantıları, hocalar vs. bir de diğerlerinde nasıl bilmiyorum ama çok fazla seçmeli ders var.
  • utkucbkc  (23.06.13 22:17:57) 
okulların güzelliğini çirkinliğini siktiredin.

okul 4 sene, iş hayatı 40 sene.

ne iş yaparsanız mutlu olursunuz? ona karar verin.

tarih ya da felsefe alanında, bu okulların iş bulmanızda birbirlerine üstünlükleri var mı? ona bakın, onu inceleyin.

GS Felsefede eğitim dili Fransızca mı? Eğer bu yaşınıza kadar Fransızca okumadıysanız, nasıl kotaracaksınız Fransızca felsefe okumayı?
  • compadrito  (23.06.13 22:24:07) 
boğaziçi felsefeyi hedeflediğine göre sanırım tm 3 puanın iyi gelmiş..şöyle birşey de düşünebilirsin mesela istanbul üniv. psikoloji..hem istediğin bölümlerle içerik olarak benziyor hemde iş imkanları çok çok iyi.


  • gorki  (23.06.13 22:24:42) 
bi kere boğaziçi kesin olsun. bunun dışında boğaziçi tarih ağır bir bölümdür felsefeye göre. sonuç olarak ikisinde de iş imkanı çok az. felsefe tarihe göre biraz daha yaratıcı düşünce istiyor ki bence bu çok önemli ayrıca madem sonunda iş bulmak zor, ben olsam okuması nispeten daha kolay olan felsefeyi seçerim. boğaziçine girmişken bol bol havasını tat oranın.


  • gates  (23.06.13 22:32:18) 
bir arkadaş iü psikoloji falan dmeiş eğer bunlar varken iü psikoloji yazarsan senin aklına sıçarım haberin olsun


  • yol  (23.06.13 22:52:48) 
Felsefe biraz daha arkaplanda kalıyor sanırım. Bir de devlet memuru olmayı düşünmüyorum hiç.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (23.06.13 22:53:05) 
bölümleri puanına ve okula göre mi belirledin yoksa tarih ve felsefe düşünüyor muydun?


  • peki madem  (23.06.13 23:00:30) 
İkisi de 3 senedir düşündüğüm bölümler.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (23.06.13 23:18:08) 
ben de boğaziçi diyeyim o zaman (o güney kampüsün sefasını birileri sürmeli! sadece kayıttan kayıta gidince olmuyor.) düşündüğün bölümlerden akademisyenlik istediğin çıkarımını yaptım (yanlışsa düzelt) boğaziçi bu anlamda sana yardımcı olur diye düşünüyorum, özellikle yurtdışı düşünüyorsan.


  • peki madem  (24.06.13 00:07:46) 
gsü de hukuk fak. hariç eğitim dili Fransızca arkadaşlar. ben felsefe okumadım ama madem iş olanağı görece kısıtlı diyorsunuz bari öğrencilik hayatı zorlanmadan geçsin. gsü felsefe sağlam zordur önceden hiç Fransızca bilmeyen ve akademik düşünmeyen biri için. ama akademik düşünüyorsa ikinci dil için değer.yurtdışı bağlantıları da iyidir. hocaları keza.

İngilizce olması açısından daha rahat ve kampüs hayatı daha eğlenceli bir üniv. hayatı için Boğaziçi felsefe yada tarih makbul(ikisini ayırt edecek kadar içeriğini bilmiyorum orası seçene kalmış)

koç tarih- burslu düşünülüyor heralde o da çift anadal filan yapılacak olursa şukela şeyler ortaya çıkabilir.

diğer taraftan şu hangi bölümü okursan o bölümle ilgili çalışma olanağına sahip olursun, adı olan meslek olsun sınırlarını bi kaldıralım artık kafamızdan. felsefe okuyan arkadşlarımdan biri halkla ilişkiler reklamcılık diğeri digital ve görsel tasarım öbürü ise dergicilik işi ile uğraşıyor. ne yapmaktan zevk aldığınızı düşünün yalnızca ve ona göre adım atın seçmeli ders seçerken staj bulurken. böyle böyle o bölümü okumasanız bile kayarsınız hele lisans bu soruda sayılan üniversitelerden herhangi biri olacaksa...
  • gis  (24.06.13 01:06:58 ~ 01:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.