[]

doktor abiler ablalar gönüllü staj tarzı bişey düşünüyorum ?

meraba tıp 4 e geçtim.şuan memleketimdeyim ve canım skılıyor.psikiyatri ve pediatriye de ilgiliyim.poliklinikte doktorun yanında gözlemci olur,nebiliyim serviste olur yardımcı olmak ,vakit geçirmek istiytorum.ama çanakkaledeyim küçük yer fakültesi falan sorun olur mu istemezler mi bilmiyorum..

sizce fakülteye mi devlet hastanesine mi gitmeliyim ??? kime gitmeliyim bölüm başkanına mı poliklinikteki doktor veya asistana mı ? ne demeliyim ?


 
aslında şimdiden bu işlere bulaşmasan daha iyi. daha sonra istesen de hastaneden çıkamayacaksın zaten. ama dediğim dedik diyorsan. üniversite veya devlet hastanelerinin acillerinde takıl. servis çok bir şey katmaz bu aşamada.
gidince orada çalışan her kimseye yazdığın durumunu anlat. vakti olur ve senin ilgili olduğunu görürse yardımcı olacaktır.

  • cekcekli  (22.06.13 23:47:45) 
psikiatride istemeyebilirler çünkü hastalar fazladan birini daha görürlerse konuşmaktan çekinebilir. şansını pediatride ve fakültede dene. fakültede tıp öğrencilerine alışkınlar. bölüm başkanına gidip burada söylediğin gibi söyleyeceksin.
velakin hayatın zaten bundan sonra tıp dizisi tadında geçecek, tatilini harcayacak başka şey bulamadın mı:)

  • tracymayers  (22.06.13 23:54:21) 
alın yanınıza önlüğünüzü, acile gidin. abi, abla biraz sizi izleyebilir miyim? diyin. muhtemelen onların başlarını kaşıyacakları vakitleri yoktur.

ayak altında kalabalık etmemeye,
hiçbir şekilde ama hiçbir şekilde lafa karışmamaya,
doktor abiniz, ablanızın canı çay istediğinde, o çayı ne yapıp edip yaratmaya,
doktor abinize, ablanıza kelimenin gerçek mânâsıyla çıraklık yapmaya
cici ve uslu çocuk olmaya,

çok çok özen gösterirseniz, çok şey öğrenirsiniz. başta pek yüz vermezler, adam yerine hiç koymazlar ama sizi tanıdıktan sonra, o başlangıçtaki soğuk dönem geçtikten sonra, bir çok şey öğretirler.

öğretmeyenine, tersleyenine denk gelirseniz, asla soğumayın. başka birinin nöbetini deneyin.

bu isteğinizden dolayı sizi tebrik ederim. sorun filan olmaz. gidin doğrudan o anda orada görev yapan doktorla konuşun. bölüm şefinden/hocadan/ana bilim dalı başkanından izin almamız lazım derlerse, gider istersiniz izin. biraz medeni cesaretiniz olsun.

orada öğrendikleriniz, hekimlik hayatınızda ve özel hayatınızda çok işinize yarar.
  • compadrito  (23.06.13 00:34:57 ~ 00:35:26) 
istediğin fakülteye dilekçe yazarak da resmi olarak gönüllü stajyer olabilirsin. akdeniz kabul ediyor yaz dönemi için. bölüm başkanıyla telefonda konuşursun, sözlü olarak rızasını alır öğrenci işlerine/dekanlığa dilekçeni verebilirsin.

bu dediklerim @compadrito'nun dediği şekilde yapamazsan b planıdır :)
  • fallopian  (23.06.13 14:53:06) 
çok sağolun önlüğümle acile gitmek olacak ilk işim sanırım :)) pediatriyle psikiyatri de stajlarda artık


  • 00 08  (24.06.13 00:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.