[]

telefon önerisi / iPhone 4S, 5, samsung galaxy?

Sevgili duyuru sakinleri,

Şu an kullandığım telefon Samsung'un eski bir modeli, arama ve mesajlaşma dışında sadece alarmını kullanıyorum. İnternete sorunsuz bağlanabileceğim, kullanımı kolay ve dayanıklı olan (en ufak darbede zarar görmesin) hangi telefonu önerirsiniz? iPhone 5 düşünüyorum ama fiyatı malum. Kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Taksitli alacağım ama daha taksitleri bitmeden elimde patlamasın istiyorum açıkçası :) -Araştırdığım kadarıyla kaplamasında kısa sürede dökülme ve zaman içinde yamulma problemi varmış.-
4S'in daha dayanıklı olduğu söyleniyor. iPhone 5 ile pek fiyat farkı yok, ama ikilemde kaldım. Fiyat farkı fazla olmadığı için son modeli mi alayım, yoksa önceki modeli mi karar veremiyorum bir türlü.
Bir yandan da Samsung Galaxy göz kırpıyor, ilk etapta farkları işletim sistemi herhalde. İOS/Android işletim sistemleri çok farklı mıdır? Hangisine daha kolay adapte olabilirim?

Not: Apple kullanıcısıyım
Not 2: Başka telefon önerilerine açığım.

 
sony xperia z düşünebilirsin


  • amilaz enzimi  (22.06.13 20:09:49) 
sistem kullanım kolaylığından mı? dayanıklılıktan mı? biraz açabilir misin?


  • kelrapunzel  (22.06.13 20:15:27) 
4s daha dayanıklı, 5 daha hafif. 2 yıldır iphone 4 kullanıyorum (4s ile aynı kasa) ve en az 6-7 kere sert zemine düşürdüm, kılıfsız kullandım, olmayacak yüzeylere bıraktım, hiç bir sorun yaşatmadı bana maşallah. iphone 5 bu kadar dayanıklı olmayacaktır çünkü aluminyum kasa tercih etmişler bu sefer.

ios da android de bence gayet iyi bence herhangi birini seçip de pişman olacağını sanmıyorum. samsungları biraz fazla büyük bulduğum ve kasalarını da beğenmediğim için iphone tercih ettim ben.
  • chavezding  (22.06.13 20:19:16) 
@chavezding teşekkür ederim. peki uygulama/güncellemelerde problem yaşıyor musun? uygulamalar açısından iphone 4, 4s ve 5 arasında çok büyük bir fark yok herhalde değil mi?


  • kelrapunzel  (22.06.13 20:27:28) 
iphone 4 te şu an hiç bir sorun yaşamıyorum ama ilerisi çok da net değil.
4s işlemci bakımından çok daha avantajlı. uzun süre idare eder.
bence şu anda 4s gönül rahatlığıyla alınabilir ama 4 biraz eskidi artık. 5 de güzel yenilikler getirdi ama birazcık daha dikkatli kullanmak lazım.
  • chavezding  (22.06.13 21:14:22) 
S3 kullanıyorum, arada bir donup kalıyor. Android 2.0'dan buraya gelen biri söyleyeyim daha stabil ve user-friendly ama hala sıkıntıları var ios'a göre.

Ekranım büyük olsun falan diyosan alınabilir ama onun dışında 4s'le falan çok fark yarattığını düşünmüyorum.
  • asm  (22.06.13 23:21:28) 
en mantıklısı 4s o zaman. hepinize teşekkür ederim.


  • kelrapunzel  (23.06.13 00:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.