[]

2. El Araba Alma Prosedürleri

Merhaba Galya'nın at arabası ustaları;
Sahibinden.com'da bir araba beğendik. Sahibiyle görüştük. Yarın tekrar haberleşip Pazar günü aracı görmeye gideceğiz.
Buradan sonrası ise muamma benim için..
Araba başında pazarlık yapıp, Pazartesi servise götürüp kontrol ettirmek istiyorum. Sorun çıkmazsa da alacağım.
Ama herşey bu kadar kolay olsa keşke..
Parayı nerde vericez? Arabanın borcu var mı yok mu? Sigortada hasarlı kaydı nerden öğrenilir? Bu işlemler bir yerde toptan yazıyor mu?
Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

 
sana bilgi vereyim

Arabayı gösterdin servise beğendin diyelim sonrasında tramer kaydına bak plakadan araçta kaskodan kayıtlı hasar varmı onu gösterir. Diyelimki kazalı ama kaskodan yaptırmadı onu gösterdiğin usta bilir ancak.

Araban ne marka ise onuns ervisine git kayıtlarına bak en son kaçbin bakımına girmiş buna göre km sıfırlanmışmı onu görürsün.

Herşey tamamsa notere gidiceksin nüfus cüzdanın ile sonra orada bakıyorlar zaten arabanın vergi borcu yada sigorta borcu varmı eğer varsa zaten satış yapılamıyor. Ha yoksa orada 100 tl notere veriyorsun araba senin üzerine oluyor ve sana geçici ruhsat veriyor o anda seninde parayı vermen gerekiyor.

Ha sana büyük tavsiye git ispark borcuna bak OGS borcuna bak plakadan. İnternette var.

Edit: Tramer kaydı için plakayı yaz 5664 e gönder mesaj olarak telefondan tramer kaydı çıkar şu kadar km de şu kadarlık şu kadar kazası vardır yazar.
  • basond  (21.06.13 19:35:48 ~ 19:39:08) 
Tramer kaydı meselesi için mesaj gönderdim ama daha cevap gelmedi..
OGS ve ISPARK için bakabileceğim biryer arıyorum şimdi..

  • quaker  (21.06.13 19:49:49) 
borcsorgula.ispark.com.tr
ispark sorgular

uygulama.kgm.gov.tr

OGS sorgular

tramer sorgular
www.otokontrol5664.com
  • basond  (21.06.13 19:50:57 ~ 19:53:01) 
Çok teşekkürler basond..
ISPARK ve OGS'de borç gözükmüyor..
Hattım kapalıymış ücretli hizmetlere, başka birinden telefon alıp bakıcam hemen tramer için..
  • quaker  (21.06.13 19:57:40 ~ 19:57:53) 
Tramer'i de kontrol ettim.. 2003 sonrası kayıtlara giren bir hasar bulunmuyormuş.. Ama şasi no'su ile de kontrol edilmesini tavsiye etti sms hehe..


  • quaker  (21.06.13 20:03:55) 
pazarlığı en sona bırak.servis kontrolü sonrası illa ki aracın eksiklikleri çıkacaktır.Örneğin triger kayışı zamanı gelmesine rağmen değiştirilmemiştir.bu ve vb şeyleri fiyattan düşersin pazarlıkta.


  • fikox  (21.06.13 21:01:58) 
bir sigortacidan rica et şaşe no dan baksın. plakası değişti ise bazen eski plakadaki hasar çıkmayabiliyor.
ayrıca km orijinal olup olmadığını kontrol etmek için muayene kağıtlarını iste ordaki rakamları kontrol et.

  • battal gemalmaz  (21.06.13 21:15:26) 
@fikox: Araç 19bin km'de.. 15bin km'de yetkili esrviste kontrolü yapılmış.. Araç başında konuştuktan bir gün sorna pazarlık yapmak biraz ters hareket olur gibi geldi.. (Pazar günü arabayı görmeye gidicem.. Pazartesi servise göstericem)
@battal gemalmaz: tanıdık sigortacı yok maalesef.. Araç zaten nisan 2012 trafik çıkışlı..

  • quaker  (21.06.13 22:20:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.