[]

Fantezi ikilemi

Fantastik bir roman yazacağım güya... Aklımda kendimce beğendiğim bir tema ve örüntü var. Hep şu ikilem içinde kalıyorum. Tümüyle kurmaca bir dünyâda mı geçse roman? Yoksa günümüzdeki Türkiye'de mi?(Urban fantasy gibi...) Bu tümüyle kurmaca dünyâ şeysinden kaçınıyorum biraz... Tamam sana her türlü özgürlüğü veriyor ama yâni biraz bayatlamış bir şey gibime geliyor. Çiz bir harita... Ya diller... Gene çok yaygın bir ortak dil(Türkçe) ve bir takım ilginç diller mi yaratacağım. Dil uydurmak sorun değil yani elfçe gibi ayrıntılı bir şey kurmayacağım falan halka artık romanda gereksinim duyacağım kadar sözcük bulurum ama sırf öyküyü fantastik olarak anlatmak için bu kadar Tolkien'den çakma ve sayısız örneği olan bir yola sapmak istemiyorum. Ama günümüzde geçirmem de zor biraz hikâyeyi... Hükümdarlar, ülkeler lâzım gibi... Of aylardır aynı ikilemdeyim lan... Biri yardım etsin.




 
ikisini birleştir? yani bundan x yıl sonraki dünyamızda geçsin olaylar.


  • van gogh  (21.06.13 16:56:16) 
günümüzdeki dünyayı simgeleyen öğeler içeren bir kurmaca dünya da olabilir. Tolkien eserlerinin kısmen böyle bir içeriği olduğuna dair yorumlar da var. Belki kendisi bir röportajında da söylemiştir de emin değilim. Örneğin ork ve urukhai istilalarının ingiltere'de o dönem başlayan ve şiddetli bir biçimde devam etmiş kentsel dönüşümü simgelediği söylenir. Tolkien gibi bir doğaseverden beklenir bence böyle bir metafor.


  • dafaiss  (21.06.13 17:00:30) 
Kendi evrenini kurmak, üzerine başarı yakalamak zor. Harry Potter gibi olabilir, İngilteredeler ama Hogwarts sadece büyücülerin


  • bloodymoon  (21.06.13 17:07:49) 
@malayani Bu türde çok kaynak okuyup, aklınızdaki senaryonun hangi boyuta daha fazla uyum gösterdiğini düşünerek çalışmayı gerçekleştirmenizi öneririm.

@dafaiss Tolkien yaşamı boyunca bahsi geçen iddiaya hep karşı çıkmıştır. "Tabi ki etkiler olabilir ancak amacım hiçbir zaman bu olmadı." der hatta.
  • timburton  (21.06.13 17:19:42) 
www.elfwood.com
www.writesf.com

kabataslak hikayeyi planlayarak ve yeni bir ırk yaratarak başlanılabilir bence.
  • deletesystem32  (21.06.13 17:25:58 ~ 18:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.