[]

kamera alacağım yardım

2-3 hafta içerisinde alıyorum, yeni kamera alma nedenim de artık, dslr, slr vs şeyler taşınmaya üşenmem, insanları korkutması vs. yani setimi satmayacağım ama yanına her daim yanımda taşıyabileceğim bir ufak kamera taşımak. artık özellikle kameramı yanıma alıp özellikle fotoğraf çekmeye vakit ayıramıyorum, o nedenle, ufak bir şey istiyorum.

almak istediğim kameralar, tercih sırama göre:

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

www.amazon.co.uk

şimdi, nikon 1 v1 in fiyatı çok uygun, ve bu fiyat ile yanına nikon adaptör alıp btün nikon lenslerimi af li bir şekilde kullanmayı planlıyorum, dezavantajı ise çok salak bir kamera yapmış nikon kullanım açısından, ayrıca en çoks evdiğim özellik panorama da yok.

onun haricinde, olympus hem özellik hem de fiyat olarak çok iyi, nikon en uygun fiyatlı compact makine ve en uzun zoom range ini veriyor, ki yani zoom olayında fazla gözüm yok.

gönül isterdi yeni mft kameralardan alabileyim, yanlarına da güzel bir prime lens çekebileyim ama öyle bir param yok.

son üç kamerada da fiyat uygun, sensörler çok daha büyük, ama işte onalaa lens yatırımı yapamayacağım.

fuji x20 ise zaten bir fenomen, diğer compactlara göre biraz daha büyük bir sensör, içinde elektronik bilgi barındırıan optical view finder, çok kaliteli manuel zoom lens, panaroma etc... ve fünyanın en güzel kamerası.

şimdi en mantıklısı nikon 1 v1 geliyor, çünkü hem prime lens, hem çok iyi özellikleri var, sensör, compactlara kıyasla daha büyük, ve de adaptör alabilirsem çok fazla lens seçeneğim olacak.

maksimum 450 pound olmak üzre, her türlü fikre açığım, kesinlikle dslr almayacağım.

bunlar arasından neleri, neden tavsiye edersiniz, ekstra bir tavsiyeniz var mıdır şuna bak diyeceğiniz.

teşekkür ederim

 
ikisini de aklımın ucundan bile geçirmiyorum. piyasada çokd aha iyi kameralar varken, d-lux yerine panasonic lx7 i bile tercih ederim.

canon g12 ise hem büyüklük bakımından hem de özellikler bakımından bana sorarsanız hepsinin gerisinde kalıyor.

canon g15 deseniz daha bi anlarım da, o optik view finder ne işe yara mesela anlayamıyorum, x10 da da aynı şekildeydi. hiç bir bilgi barındırmaması vs, boşuna makinenin boyutunu büyütüyor.

leica ise çok pahalı.
  • cedric tweedledee  (21.06.13 16:36:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.