[]

Su Kaplumbağası uyuma problemi

Merhaba,
Evdeki su kaplumbağamız dünden beri sürekli uyuyor, dün bir ara uyandırdık, belki 1-2 saat uyanık kaldı sonra yine uyudu.
Bu sabah kendi uyandı, biraz kıyma yedi, sonra yine uyudu ya da gözlerini kapattı. Sabah uyandığında gözleri kısıktı biraz.
Acaba hayvanın gözlerinde bir sorun olduğu için mi böyle yapıyor yoksa sıcaktan falan mı uyuyor?
Burada bir veterinere göstermiştik daha önceden, "biz anlamıyoruz bunlardan pek" demişti. Başka bir veteriner arayıp baktırsak mı yoksa normal bir şey mi acaba?
Ocaktan beri bizimle, inşallah daha uzun zaman bizimle olur. Şu anki durumu beni hem üzüyor, hem de endişelendiriyor.

 
Neden kıyma veriyorsunuz ki. Kendi yemelerini kullanmalısınız. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir


  • zarpandi t  (21.06.13 11:28:07) 
ara ara normal yağlı kıyma vermeniz doğru, devam edin. uyumasına gelince ocaktan beri bizimle demişsiniz. ve anladığım kadarıyla bu problemi daha önce görmemişsiniz ki mesele de bu zaten sanırım.

su kablumbağaları kış uykusuna yatarlar, kışın metabolizmaları yavaşlar, zamanlarının çoğunu uykuda geçirirer. ama sizinki size kışın gelmiş, kış uykusuna yatamamış. yaz-kış ayrımını yitirmiş sanırım. belki metabolizmasını onu kış uykusuna yatırıyordur.
  • yemrem  (21.06.13 11:36:37) 
Gözlerinde bir problem olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Anlayan veteriner bulabilir miyiz?


  • suq  (21.06.13 11:40:41) 
aşırı soğuk su, vitamin eksikliği, yalnızlık bir sürü etken olabilir(6 sene su kaplumbağası baktım)


  • emrefb1907  (21.06.13 11:57:01) 
hangi ilde hangi semttesin bilmiyorum. zaten su kaplumbağaları konusunda uzman-bilgi sahibi bir veteriner tanımıyorum ancak aklıma şu geldi: petshop sahipleri(ki böyle bir mesleğin varlığını düşününce bile sinirleniyorum) sattıkları hayvanlar ve hastalıkları konusunda ciddi düzeyde bir pratik bilgiye sahipler. hayvanın ufak bir hastalığı varsa ne olduğunu ve çözümünü de biliyorlar, yoksa ellerindeki hayvanlar satılamadan telef olurlar. bikaç petshop sahibine soran yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.


  • yemrem  (21.06.13 12:00:27) 
yıllarca su kaplumbağası besledim. bu konuda hayli bilgiliyim.

kaplumbağanız kış uykusuna yatmış ve muhtemelen yavru olduğu için vücudunu bir nevi "kapatmış", "dondurmuş" durumda. çok acil bir şekilde harekete geçip hayvanın vücudunu normal seyrine döndürmeniz lazım. bunun için gerekenler;

1- su ısıtıcısı. su sıcaklığı 28-29 derece olsun.
2- geniş ve bol su içeren bir akvaryum.
3- direkt güneş ışığı veya UV lambası.
4- sudan çıkıp kurulanabilmesi ve güneşlenebilmesi için kayalık gibi bir kuru alan.
5- kaliteli yem ve vitamin takviyesi.

bunları yapınca çok hareketli ve canlandığını göreceksiniz.
  • nesilsiz  (21.06.13 12:08:03) 
keşke bu başlığa biraz göz gezdirseydiniz.

antik.eksisozluk.com
  • nesilsiz  (21.06.13 12:09:18) 
Biz sucuk kıyma falan veriyorduk başlarda. Hastalnınca veterinere götürdük. Veteriner yemi dışında bir şey vermeyin deyince kestik eti, peyniri falan. Sadece yemiyle besliyoruz. Ne kadar doğru bilmiyorum ama


  • zarpandi t  (21.06.13 12:32:01) 
sağlam bir ekipmana ihtiyaç var eğer şu dandik palmiyeli plastik kaplardan verdilerse size.
ısıtıcı, ışık, büyük bir akvaryum şart.

  • passion rules the game  (21.06.13 12:59:55) 
nesilsiz'i dinle. yıllar önce (5-6 sene önce falan) bizim hayvanı yine nesilsiz kurtarmıştı. hatta duyuruyu görünce nesilsiz'in söylediklerini yazmaya geldim. akvaryumunuzun şu anki koşullarını da verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.


  • rubis darkfist  (21.06.13 13:11:38 ~ 13:12:35) 
Herkese çok teşekkür ederim, gereken şartları sağladık, biraz düzeldi, sanırım kış uykusuna yatmaya hazırlanıyordu, inşallah daha da iyi olacak.


  • suq  (23.06.13 14:01:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.