[]

Sokak köpekleri ve hijyen

valla cok sacma gelebilir sorunum size. isteyen dalgasini da gecsin ama ben ciddi cevaplara simdiden tesekkur ediyorum.

maddi olanagim yok ve eve köpek alamiyorum. zaten apartman dairesi oldugu icin komsular yuzunden de evde beslemem imkansiz. daha once de hic kopek beslemedim, bakimindan anlanam fazla. son 2 aydir firsat buldukca mahallemdeki köpeklere yemek ve su veriyorum. onlarla oynuyorum, seviyorum fakat bunlari yaparken hastalik kapip kapmayacagimi merak ediyorum. nelere dikkat edeyim hijyen icin? mahallede adim cikti, millet deli gozuyle bakiyor bana. bunlar sikinti degil de saglik konusunda sorun yasar miyim merak ettim.


 
ısırılmadığın sürece, ellerini yıkadıktan sonra bir şey olma ihtimali yüksek değil. sokak kedileri içinde büyüdüm ben. Bilerek tüy yemişliğim bile var. 20 yıl boyunca karşılaştığım tek sorun bileğimde çıkan büyükçe bir yaraydı.

rahat ol.
  • oğlum çok zor lan  (21.06.13 04:07:31) 
köpeklerin saldırma ısırma olayını geçtim, uyuz yok ise(zaten uyuz köpek belli olur her tarafı kıpkırmızı olur yara olur), köpekleri severken ağzına burnuna dokunma(kendi ağzın burnun) eve gelincede antibakteriyel bi sabunla iyice yıkarsan el ve kollarını bi sıkıntı olmaz.


  • killerbee  (21.06.13 06:39:49) 
hem kendi sağlığın için hem de köpeklerin sağlığı için arada pire tozu alıp köpeklerin ensensinden kuyruğuna kadar düz bir çizgi halinde dök. imkanın varsa sokak hayvanlarına ücretsiz bakan ya da çok az para alan veteriner klinikleri var. oralarda aşılarını yaptırt.

köpekten sana bulaşabilecek şeyler kurt-tenya vs dir. onlar da ağzını burnunu hayvana yalatmadığın, aynı kaptan yemek yemediğin (!) ve ellerini iyi yıkadığın sürece sorun olmaz.
  • halanne  (21.06.13 09:28:34) 
Veterinerimiz sokak köpeklerinin tüylerine dikkat edilmesi gerektiğini söylemişti. Bu yıllardır geyiği dönen hayvanın kılı kist yapar muhabbeti, aşısız ve sokaklarda çiğ sakatat falan yiyerek beslenen köpekler için geçerliymiş sadece. O nedenle tüy yutmamaya dikkat edersin. Ama ben yıllardır gördüğüm her köpeği öperim, koklarım, daha bir şey gelmedim başıma.
Hayvandaki uyuz insana geçmez. Hayvandaki pire insana geçmez, insanda bit olur zaten.
Pire tozu öyle hayvanın tepesinden aşağı dökülüp bırakılacak bir şey değil. Onu döktükten sonra sık dişli bir tarakla pirelerin dökülmesi için epey bi taraman lazım. Ayrıca hayvanın yalamamasına falan dikkat etmen lazım. Ayrıca çok etkili de değil. Onu boşver o yüzden, pire olur sokak köpeğinde engelleyemezsin. Yalnız kene görürsen bir peçete ile tutup çıkartabilirsin, bi sıkıntı yaratmaz.
Eve gelince de elini yıka işte. Bu kadar. Hiçbir hastalık bulaşmaz.
  • buff  (21.06.13 12:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.