[]

dunya sinema tarihindeki ilk uzun metrajli renkli film

hangisidir?
filtreleri ve film boyamalari saymiyorum. gercek anlamda renkli filmi soruyorum?



 
oz büyücüsü olarak aklımda kalmış. ama emin değilim bir araştırsan iyi olur.


  • hamdim pistim dustum  (20.06.13 23:47:37) 
tam da oz buyucusunu izlerken aklima geldi. ama biraz arastirdim
"The Wizard of Oz" (1939) is not the first film made in color; that would be "Becky Sharp" (1935), which is the first feature-length film to use the three-strip Technicolor process"

diye bir paragraf buldum.

bir de diyor ki, buyuk buhran sirasinda yonetmenler para sikintisi cektigi icin siyah beyaz film cekmek islerine geldi. yoksa 20'lerden bile renkli filmler kalabilirdi.
  • bohr atom modeli  (20.06.13 23:54:11) 
evet ben de renkli bir kısa film hakkında okumuştum 1910larda çekilmiş, adını hatırlayamıyorum. ama teknolojisi kullanılabiliyordu yani.


  • hamdim pistim dustum  (21.06.13 00:11:34) 
"The Viking (1928) was the first feature-length Technicolor film that featured a soundtrack, and the first film made in Technicolor's Process 3."

en.wikipedia.org

edit: kinemacolor sayıyor muyuz?

"The World, the Flesh and the Devil (1914) is a British silent drama film, and is the world's first dramatic feature film to be photographed in color."
en.wikipedia.org

******

en.wikipedia.org
  • ermanen  (21.06.13 01:09:10 ~ 06:38:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.