[]

ekomistler toplanın

"Sabah saatlerinde 1.91'den işlem gören dolar, tarihi zirve olan 1.9213 sınırını geçmesi üzerine, Merkez Bankası'ndan 350 bin dolarlık 6 müdahale geldi ancak bu müdahalelerin dolar üzerinde etkisi zayıf oldu."

cumlesınden ;

1- merkez bankası bu doları neden pıyayasa enjekte ediyor( tl nin dolar karsısında deger kaybetmesını engellemek dısında bır amac varmı yoksa baska olaylarda varmı varsa neler)

2- bu doları kendı stokladıgı zulasından mı cıkarıp enjekte edıyor yoksa anlık alım - enjekte olayı falan mı, eger zulasından cıkarıp enjekte edıyorsa eksılen doları tekrar yerıne koymak ıcın yıne doların dusmesını mı beklıyıp alım yapıp mı yerıne koyuyor.

saygılar

 
-dolarin ani yukselisini engellemeye calisiyor. bir gunde dolarin 2 liraya firlamasi piyasadan cok adam goturur. mb nin olayi artis olacaksa bile bunun ufak sekillerde sinirli kalmasini saglamak.

-100 milyar dolar stokta mevcut duruyor ama her bankanin parasini getirdigi yer merkez bankasi yani rezervine katmis oluyor dedigin gibi stogundan saliyor piyasaya. bakti dolar rezil seviyelerde mudahale etmek icinde alim yapiyor yani iktisatin en basit olayinin piyasaya uyarlanmis hali arz-talep ile para piyasasina mudahale ediyor.
  • anarquia  (20.06.13 22:52:47) 
Ozel sektorun yurt disina dolar bazinda borclu olur ve dolardaki 5 kurusluk degisim bile ulkenin ekonomisine buyuk etki eder. Yani yerli ve yabanci yatirimci icin.


  • kegums  (20.06.13 23:14:52) 
@qanarquia,@freekara bırınız 100- bırınız 120 mılyar dolar rezer dıyor tabı bu bılgıler acıklanıyordur ama merkez bnkasının sıtesınden veya baska bıryerden gorulebılıyormu nekadar rezerve yapıldıgı tabıkı bunlar devlet ıcı bılgıler uc asagı bes yukarı tahmını bılgıler veren yerde vardır


  • Bysb  (20.06.13 23:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.