[]

oğlum olmadık şeyler yedi, korkuyorum

ege'yi biliyorsunuz. 11 aylık oldu. dün sabah bi fark ettim ki yatağındaki yastığın kılıfına elini sokmuş, yastığın kendisini de oymuş, içinin elyaflarını çıkarmış ağzında geveliyor. hemen parmağımı sokup çıkardım ağzından ama bir kısmını yuttu mu, ne kadarını yuttu, ben yakalamadan ne kadar zaman önce o yastığı oydu bilmiyorum. (allah cezanı vermesin senin oral dönem gibi)

bu sabah da mama yedirirken lokma lokma tam buğday ekmeği içi verdim. 2-3 lokmadan sonra bi baktım ki ekmeğin kalan kısmı biraz küflenmiş. yediği kısımda var mıydı bilmiyorum, muhtemelen vardı.

çocuğun görünürde bir sıkıntısı yok. yani 4-5 gündür biraz öksürüğü var ama üşütmesine yorduk. 3-5 gün önce elyaf yemiş de hala öksürüyor olabilir mi mesela? sırf bunun için de doktora telefon etmek istemedim, çünkü böyle şeyleri sorunca "yook yav nolacak onlardan, normal böyle şeyler" diyen bir doktorumuz var. iyice galip derviş modeli pimpirikli baba gibi olmamak için doktorumzua değil de size sorayım istedim. bir şey olur mu bunlardan?

 
pimpirikliliğinizi dokturu aramak için değil de bebeğinizi kontrol altında tutmak için kullanın bence. daha çok ufakmış. 2,3 yaşlarında solunum yoluna kaçabilecek oyuncaklardan, eşyalardan çok çekersiniz bu dikkatsizlikle.

ekmek minikmiş zaten, o kadar küften birşey olmaz. zaten aşırı küflü olsa tadını farkeder çıkarırdı.
elyaf da yapısı itibariyle yutabileceği bir şey değil, ağzında gevelemiştir en fazla.
  • kenar  (20.06.13 16:57:50) 
bebeğimizi kontrol etme konusunda birçok anne babadan daha pimpirikliyiz diyebiliriz. bebek sahibi olmayan bilmez arkadaşlar. dikkatli diyorsunuz da bebek bu. ne kadar da dikkat etsen bir yolunu bulup bir şeyler kurcalıyor. cumartesi günü üç kişi gözümüzün önünde hiç yapmadığı şeyi yapıp tutunarak durduğu yerden elini bırakarak yürümeye çalıştı, biz a-aa yürüyo lan diyip kontrole alana kadar da düşüp kafasını dolaba çarptı. anası, babası, dedesi üç tane koca adamın gözünün önünde, ayağının dibinde. evin hiçbir yerinde boğazına kaçabilecek bir şey, ev kazasına neden olabilecek bir şey yok. düşüp çarpmalara karşı köşeler korumalı, prizler korumalı, dolaplar kilitli. gece uyuduğu yatağında kılıfının içinde duran yastığı yorganı oynayıp parçalamışsa biz bunu nasıl fark edebiliriz ki suç üstü yakalamadan? ya kamera koyup 24 saat kayıt altına alıp izleyeceğiz, ya başında bütün gece dikilip izleyeceğiz. bu dediğimi dikkat ile nasıl engelleyebiliriz?

ha evet geriye kalan ekmeğin üzerindeki mercimek kadar küfü görünce huylandım, koparıp verdiğim kısımda yeşil yeşil küfler yoktu eminim, o kadarına da bakıyorum. ama kalan kısımda mercimek kadar yeiş küfün yanında henüz yeşermemiş, ekmeğin kendi renginde organizmalar vardı yakından bakınca. dikkatsizlik dediğiniz bu ise biraz dikkatsizlik olmuş hakikaten.
  • kibritsuyu  (20.06.13 17:08:26 ~ 17:12:31) 
sakin sakin, küfü yese bile bişey olmaz ekmek küfü bir lokmayla zehirlemez. elyafı da yutmamıştır muhtemelen.
yalnız oral dönem sıkıntı hakketen en çok da altını değiştirirken yalnız bırakmayın. alt açılınca zaten bi keyif bi enerji geliyor çocuklara, iyice ne bulurlarsa saldırıyorlar.
ne kadar pimpirikli olursanız olun çocuk bu, olur böyle şeyler.
  • niye ama  (20.06.13 17:15:07) 
babamin yakın bir arkadasinın kızı annesi çalıştığı icin,istedikleri gibi bir bakıcı bulamadıkları icin arada sırada gelip bizde kalıyor.Bundan bir buçuk ay önce babasi sabah bize bırakırken ' dikkatli olun dun aksam oyun oynarken küçük lastik bir tokasi vardı,sanırım onu yuttu.Her yerde aradık bulamadık,yatağın icinde de degildi dedi.' Şaşırdık ama kıza hicbir sey olmadı.

Geçenlerde doktora gittiğinde sormuşlar;'normalde yutamaz,baska bir yere düşürmustur siz yuttu sanmissinizdir hem yuttuysa da o an boğulmadıgi sürece bir sorun olmaz' demiş.

Bütün bebekler arada sırada boyle seyler yapıyorlar sanırım,korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum ben.
  • fraise  (20.06.13 17:32:47) 
İkizlerim var ve tek bakıyorum. Ben yetişene kadar klozete ellerini bile soktukları oldu. Bağışıklık sistemleri kuvvetlenir en fazla diye kendimi avuttum. Temel güvenlik önlemlerini aldıktan sonra çok fazla takmayın derim ben. Bebekler sandığımızdan daha güçlü ve dirençli.


  • ev hapsi  (20.06.13 17:46:21) 
böyle durumlarda en iyisi gözlemdir. yemesi, içmesi, kakası gözlemlenir. bence de bişi olmaz pek. en fazla bağışıklık geliştirir. tabi daha fazla elyaf yutmasa iyi.


  • kediebesi  (20.06.13 19:10:57) 
ekmeğinizi buzdolabında saklayın.

yastığını değiştirin. sağlam bi şey olsun, kıyısından köşesinden elini sokup malzeme araklayamasın içinden...
  • compadrito  (21.06.13 05:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.