[]

Bilgisayar müh. iş alanı-Sizce hangisi

Merhaba
1-2 sene sonra bilgşsayar müh. bölümünden mezun olucam.1-2 deme nedeni uzuycak gibi aslında 2 diyelim biz.Kendimi geliştirmek için birşeyler yapsam da bir alan seçmekte zorlanıyorum.kafamda seçenekler var ve hepsi birbirine yakın ve sürekli yeni birşeyler ekleniyor.
Mesela şuanda 2 ihtimal düşünüyorum
Şimdi kafamda çizdiğim üç yol var.Karar veremiyorum.Biraz da yaptığım iş mühendislik okuduğuma değecek bir iş olsun istiyorum.Sizce hangi şekilde devam ediyim

a)Az biraz Java biliyorum yakın zamanda Javada ilerlemeye başlarım.Javada gerekli prensipleri tasarım desenleri vs. öğrenir üzerine agile programming konusunda da bilgi sahibi olup okul bitince kurumsal bir firmada işe başlarım.

b)Javayı ileri seviyede öğrenirim.Üzerine Android uygulama geliştirme işine girerim.Çok aşırı farklı birşey değil biliyorum bazı farklar var.Sanki güzel fikirler bulabilirim gibime geliyor.Malum Androidin de önü açık gibi.Mis

c)Halihazırda web firmasında staja başladım.HTML,CSS,JS,JQUERY hepsini az biraz biliyorum.Ama ortaya güzel bir site çıkaracak bilgim yok.Web tasarım işine girerim ve onda kalırım.Zamanla bi web programlama dili öğreirim.

 
programlama dili bilmek mühendislik okuyan adam için çok önemli değil zaten. bugün java kullanırsın, yarın python'a geçersin, başka gün yeni bir şey çıkar ona geçersin. herhangi bir dili 2-3 hafta çalışarak gayet iyi öğrenirsin, önemli olan mühendislik konseptlerini bilmen.

c şıkkını direk ele derim, web designer olmak için mühendislik okumak ziyan. a'dan da b'den de ekmek çıkar ama mobil çok revaçta bu aralar, ben b'yi tavsiye ederim sana. başarılar.
  • sleth  (20.06.13 15:09:13) 
MuadDib
aslında doğru a ile b çok bağlantılı zaten.haklısın ama şu var.en kısa sürede en az birinde iyi bir noktaya gelebilmek istiyorum.sonra farklı alana kayılabilir tabii.ondan birini seçme konusu açtım.

  • amusan  (20.06.13 15:16:13) 
sleth
teşekkürler

  • amusan  (20.06.13 15:16:50) 
madem web firmasinda staja basladin, java ile web gelistirmeye yonel. spring-mvc veya play framework gibi ozellikle acik kaynak teknolojileri ogren. takip et. projelere dahil ol (bug bildir, bug cozumle). koca bir dunya var orda.

bu is en kolay kendi belirledigin bir projeye baslayarak oluyor. kendi ilgi alanlarindan biri uzerine bir site acmayi amac edin. onun icin gerekli adimlari izle.

not: 12 yildir java programliyorum.
  • hd  (20.06.13 15:26:31) 
gozun korkmasin, web gelistirme dusundugun kadar kompleks degil. sadece hakim olmak zaman aliyor. yeterince zaman ayirirsan 1-2 yil gibi bir surede dusundugunden cok daha hizli yol alabilirsin.


  • hd  (20.06.13 15:28:27) 
Kendine güveniyorsan a ve b'ye aynı anda odaklanmanı tavsiye ediyorum. Böylece hem kurumsal bir firmada çalışabilir, hem de kendi uygulamanı geliştirme şansı elde edersin.

Mobil yazılım geliştiren firmalar da var zaten. Onlardan birine girersen, ileride kendi ürününü geliştirmek için güzel tecrübeyi bir firmada çalışırken edinebilirsin.
  • long live rock n roll  (20.06.13 15:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.