[]

Tartışma Adabı - Kültürü

Merhaba can dostlar,

Kendimi bildim bileli yiğidi dövüp öldürür ama hakkını da veririm. Kısaca; olaylara ve düşüncelere daha eleştirel yaklaşır ve bu yolun adabı korunduğu sürece daha iyiye götürdüğüne inanırım. Yani olayım birçok konuda muhalif olmak ^^

Bunlar ışığında tartışma kültürü, eleştiri, muhalif kişilik vb. konularda okuyabileceğimiz kitaplar, yazılar, izleyebileceğimiz filmler, diziler nelerdir? Bana katkı sağlayabileceğini düşündüğünüz tüm önerilere açığım.

Teşekkürler.
not: dün açmıştım ama hiç cevap gelmeyince silip tekrar açtım.

 
Sundan basla antik.eksisozluk.com


  • rentts  (20.06.13 11:24:14) 
platon'un diyalogları faydalı olabilir.


  • dafaiss  (20.06.13 11:26:25) 
12 angry men
www.imdb.com

  • yemrem  (20.06.13 11:35:24) 
@rentts, tartışma adabıyla ilgili yaklaşımları okudum, gayet yararlı.

@dafaiss, kitabı alacağım, önerebileceğiniz bir yayınevi \ çevirmen varsa sevinirim.

@yemrem, izledim. başka film önerileriniz olursa sevinirim.

teşekkürler.
  • quanche  (20.06.13 13:09:26) 
Aristotales - Retorik. Mutlaka okumuşsunuzdur ama yine de yazayım dedim.


  • buzbebek  (20.06.13 14:01:00) 
@quanche: hem eserlerin tamamını okumadığım için hem de iki farklı çeviriyi karşılaştırmadığım için yayınevi/çevirmen ne/kim önersem hatalı olur.
Bir de, platon'un bilinen çoğu eseri diyalog şeklinde. Bunların bir kitapta toplandığı bir basımvar mıdır bilemiyorum ama kitap değil "kitaplar".
Devlet, menon, phaidon, parmenides, protagoras... Bunlar ilk anda aklıma gelenler ama sanırım yaklaşık 20 farklı diyalogu var yazılı.
  • dafaiss  (22.06.13 03:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.