[]

Futbolla ilgilenenler tff nin yabancı sayısı kararının altında ne var ?

Gerçekten yerli futbolcu kalitesinin artması mı ? Malum tff 6-0-4 gibi ne idüğü belirsiz bir karara imza attığı gibi alınan kararla beraber yabancı sayısının ilerde 5 e indirilmesi dahi öngörülüyor.. Sakıncalar malum hatta bu işten bir bakış açısıyla baktığımızda karlı çıkacak gibi duran anadolu kulüpleri bile bu gün olaya tepki gösterdiler( süleyman hurma, ilhan cavcav) Şimdi avrupa ülkelerindeki kıstaslar malum ekol olmuş birçok futbol ülkesinde yabancı sınırı ab vatandaşları dışındaki futbolcuları kapsamasına karşın ulusal futbol takımları her önemli futbol organizasyonuna katılabiliyorlar buna karşın bizde tam aksine bu sene dibe vurduk andora milli takımını bile yenemyecek haldeyiz.. Bence futbolu yönetenler ülke futbolunun gelişmemesi olayının yerli-yabancı sayısı ile ilgili olmadığını çok çok iyi biliyorlar.. Açıkçası olayın sadece yıldırım demirören endeksli olduğunu da sanmıyorum siyasal baskı da var.. Hatta geçenlerde webo ve drogba suat kılıç'ı ziyaret ettiğinde drogba nın "yabancı sayısı sınırsız olmalı" açıklamasına suat kılıç "o zaman milli takıma futbolcu bulamayız" gibi komik bi cevap vermişti.. Merak ettiğim tff ve futbolu yöneten artık her kimse gerçekten buna inanıyor mudur ? Kulüpler birliği 17 takımla ( fb destek vermiyor gibi rivayetler var) bu durumu kabul etmemesine karşın futbol federasyonu ve türk futbolunu yönetenler ne gibi maksatlarla bu kararı almış olabilirler ?




 
yabancı sınırının olup olmaması ile milli takımın bir alakası yok. 2008 de yarı final oynamış bir milli takımımız var. 90 larda yaptığımız atılımla bu noktaya geldik. ben milli takımı başarısız bulmuyorum. önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacaktır. buna eminim.

yabancı sınırı kesinlikle olmalı ama bu şekilde değil. bence max 6 yabancı olmalı fazlasını transfer edememeli takımlar. buna imkan verildiği takdirde görüldüğü gibi lig yabancı çöplüğüne dönüyor.
  • dramadi  (19.06.13 16:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.