[]

Bir Enstrüman Çalmak İstiyorum Napsam?

İlkokulda 1 sene bağlama öğretmişti biraz öğretmenimiz ama onu da çok iyi öğrenememiştim öğretmen bırakınca ben de bırakmıştım, şimdi üniversitedeyim ve müziği çok seviyorum ama çevremde müzikten anlayan kimse yok, bu konuda bana yol gösterebilecek olan var mı?

İTÜde okuyorum istanbul av. yakası levent-beşiktaş civarlarında yaşıyorum.


 
gitar öğrenmek istersen yardımcı olabilirim belki.


  • ziggypop  (19.06.13 15:00:10) 
kişisel ve müzikal anlamda senin en iyi ensturman gitardır. Gitar al..(tamam hicbise bilmiyorsun) sonra internet uzerinden derslere bak... Kendin de ogrenebilirsn aslında.


  • urnganic  (19.06.13 15:01:23) 
bir müzik öğretmeni bul, sana yol göstersin.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.06.13 15:04:01) 
işin söyle bir boyutu da var.. Sırf keyif için bir kaç temel şey mi ogrenmek istiyorsun, yoksa teorik olarak da mı öğrenmek istiyorsun? Cunku niyete bağlı yol çizmen gerek.


  • urnganic  (19.06.13 15:09:35) 
perkusyon kursları grupları var onlara katıl guzel arkadaslıklarda kuruluyor ve stres atmada birebir.


  • jamswety  (19.06.13 15:49:50) 
amacın sadece kendi başına bir şeyler yapmaksa, çok uzun vadeli düşünmüyorsan davula başlama. halk arasında "bateri" olarak bilinen şeyden bahsediyorum. evde pad haricinde çalışamazsın (işine yarar bi dijital davul 4000 liradan başlar) grupta bütün suç sana atılır, herkes (kolay gözüktüğünü için) çaldığını iddia eder falan. bu durumda gitar en iyisi.


  • zazazaraeta  (19.06.13 15:51:55) 
yani rahatlamak için, sevdiğim için öğrenip çalmak istiyorum çalanları görünce çok özeniyorum çünkü :) ucuza ders verebilecek bir öğretmen falan nasıl bulabilirim?


  • anonimuz  (19.06.13 16:07:34) 
gitar başlangıç aşamasında kolay olduğundan ilerlemesi kolay ve eğlencelidir. bir kaç günde 3-4 akor öğrenip şarkılar çalarsın, bir şeyler yaptığını düşünürsün hoşuna gider ve devam edersin. ama ney üflemek sabır işidir mesela, aklına koymuş olman gerekir, sadece ses çıkartmak bile haftalarını alabilir. veya keman, ud gibi perdesiz enstrümanlarda doğru sesleri bulmak, öğrenmek zordur. piyano/klavye de iyidir. bağlama da aynı şekilde başlangıç aşaması çok zor olmayan bir enstrümandır, türk müziği dinleyen ve türk müziği icra etmek isteyen biriysen bağlama çal. hepsi için belediyelerin halk eğitim merkezlerinde kurslar olur, tabi daha iyi gelişim için özel ders de alabilirsin.


  • r_u_h  (19.06.13 16:44:38 ~ 16:45:00) 
aslında klavye çalmayı çok isterim gitar'a pek sıcak bakmıyorum, bu konuda beni bilgilendirebilecek var mıdır?


  • anonimuz  (19.06.13 18:02:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.