[]

Diş çektireceğim çok korkuyorum :(

Ülkem bunca sıkıntı içerisindeyden sorduğum sorular pek bi anlamsız olsa da cesaretlendirilmeye ihtiyacım var ve doğru yerde olduğumu biliyorum:)

İlk 20 yaş dişimi bu akşam kalan 28 dişimden ayırıp son yolculuğuna uğurlayacak cerrah bi arkadaşım. Ama korkuyorum o çıkacak sesler falan çok mu korkunç? Çok kan akacak mı? Ne kadar sürer? Elimi tutacak kaç arkadaş götüreyim? Kaç saat yemek yiyemiyciim?

Kendi tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?

Bi de 23 yaşımdayım, kalan 3 dişten bi hareket yok hala, ebediyen olmama ihtimali de var mıdır?

 
yerleşim olarak biraz sorunlu bir bölgede o diş, ancak iyi bir anestezi ile çok da ağrılı olacağını söyleyemem.

kanamanın durması da biraz süre alabiliyor 20'lik dişte. kökleri baya derinlerde çünkü. eğer pıhtılaşma ile ilgili bir sıkıntın yok ise o da ortalama 5-6 saat içinde durur normalde.

yemek yeme süresi de kanama durduktan sonra birkaç saat içinde başla. ilk aşamada sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmanı öneririm.

geçmiş olsun.
  • sekol  (19.06.13 12:12:14) 
hekim arkadas beceriksizse, disi cekerken parcalama ihtimali var. dusuk bir ihtimal, ama gerceklesirse sictiniz. en buyuk acilara hazir olunuz. gecmis olsun.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (19.06.13 12:19:48 ~ 12:20:04) 
yaklaşık bir ay önce alt yirmiliklerden bir tanesini çektirdim, yaklaşık 15 dk sürdü. acı hissetmiyorsun hiç. ses falan da duymadım, panik yapmana gerek yok gerçekten. yalnız çektirdikten hemen sonra kısa aralıklarla buz tut. ben pek önemsemedim buz tutmayı 4 gün boyunca şiş kaldı yanağım.


  • 1a2b3c4d  (19.06.13 12:21:12) 
diş gömük mü? cerrah arkadaş demişsiniz operasyon nasıl olacak?
sistemik rahatsızlıklarınız neler? (anamnez şart)
sesler merak uyandırıcı sadece, neden çıktığını en son öğrenin:)
operasyonun çeşidine bağlı süre değişir.
buzu ilk başta kullanın sonra sakın kullanmayın. önce soğuk sonra sıcak bası!
2 saat yemek yemeyeceksiniz. ağzınızı kuvvetli çalkalamayın 2-3 gün boyunca.
diğerlerinin olmama ihtimali var.
  • bir ileti paylastim  (19.06.13 12:31:23) 
Dört 20'liği de çektirdim ikisi gömülüydü ve bu yüzden çekmesi çok zorluydu. Ama çok net söyleyeyim korkacak hiç bir şey yok. Hissettiğim tek acı iğne vurulma acısı ki sayılmaz zaten. Elbette kanıyor ama görmüyorsun ki kanı. Tok git. Operasyondan sonra birkaç saat ağzını açamayacaksın. Kanama damlama olarak birkaç saat devam edebilir. Soğuk kompres yaparsın. (bunları hep söyleyecekler sana zaten) Bu operasyonun zorlu kısmı şu: Yarıklar birleşinceye kadar, yaklaşık 2 gün kadar çiğneyemediğin için çorbayla elma püresiyle vs. besleneceksin. Ağzını fazla açamayacaksın. O yani. Bir haftaya geçecek.

Dişler gömülüyse ara ara çıkmaya zorlasa bile hiç çıkamayabilir. İçeride çürüme ihtimaline karşı hepsini aldırmak gerekebilir. (Tabi hekimin diyecekleri önemli asıl)
  • paspasanahtarinustunde  (19.06.13 13:39:31) 
@bir ileti paylastim yok diş gömük değil, çene cerrahisi uzmanı çekecek, aslında yamuk çıkmış olması ve yanak kas dokusunu ara ara içten rahatsız etmesi dışında sorunumuz yoktu kendisiyle.
bir yıldır birliteydik ama uzun süreliğine uzak yerlere gideceğim ve gitmeden kendimi bir Türk hekimine emanet etmek daha içime sinecek, oralarda diş ağrısıyla heder olmak istemedim.

  • balli borek  (19.06.13 13:43:53) 
diş çekildi bile, şu an hafif kan yutmam dışında bi sorunum da yok, korktuğum kadar da yokmuş, bu da bundan sonra bunu referans alacaklara cesaret verir umarım ;) herkese cevapları için teşekkürler!


  • balli borek  (19.06.13 20:51:30) 
@neferkitty

dis hekimi misiniz? siz hangi koyun muhtarisiniz da yazdigim cumleyi cahilce bir cumle olarak nitelendiriyorsunuz. dis hekimligi 2. sinif ogrencisiyim, musterih olunuz. isinize bakiniz.
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (19.06.13 21:43:28) 
@neferkitty

opuyorum gozlerinden cicegim. bak dalgana
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (20.06.13 00:03:01) 
"dusuk bir ihtimal, ama gerceklesirse sictiniz. en buyuk acilara hazir olunuz. gecmis olsun."

bunu diyen diş hekimi olduğunu iddia ediyor. nasıl bir hekimilk arkadaş bu? ne demek lan en büyük acılara hazır olun , sıçtınız? bunu mu öğretiyorlar size?
  • paspasanahtarinustunde  (20.06.13 11:00:51) 
nerde dis hekimi oldugumu iddia etmisim? ogrenci oldugum yaziyor orda. daha dogru duzgun okuyamayan adamlar gelmis burda laf sokusturmaya calisiyor.

ayrica hastayi dogru bilgilendirmek bize ilk ogretilen seyler arasinda, ne yapayim, yalan bilgi mi vereyim hastaya? olasi bir durumda, cani aciyacagi halde, hicbir sey olmayacak diye sallayayim mi?
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (20.06.13 11:58:34 ~ 12:01:54) 
dişini çektirdin ama milleti birbirine düşürdün ballı börek mutlu musun şimdi:)
o değil de 2. sınıftayken böyle iddalı yorumlar yapmak ilginç olmuş gerçekten.

  • iflah olmaz  (21.06.13 22:05:37) 
diş çektirmekten kolay hiçbir şey yok dünyada.
korkmanın lüzumu yok, girip çıkacaksın.

  • kamera motor  (21.06.13 22:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.