[]

Duran Adam

Duran adam olayında neden gözaltılar oldu? Duran adam da gözaltına alındı mı sonradan gelenleri ki gözaltına aldılar? Bi de çeşitli şehirlerde/yerlerde durma eylemi yapılıyo mu şu anda?




 
sessiz sakin ayakta duran adamdan bile korkuyorlar artık. duran adam millet toplanıp polis hareketlenmeye başlayınca insanlar zarar görmesin diye meydandan ayrılıp tramvay durağının oraya gitti ama insanlar gitmedi. öyle duran, hiç bir trafik vs aksaklığına sebep olmayanları bile alıyorlar işte böyle saçma sapan bir ülke olduk.

bunlar da devam edenler:

maps.google.com
  • r_u_h  (18.06.13 18:21:53) 
Duran adam orada bir performans sanatı gösterisi yapmak istemişti ancak insanlar izin vermedi. Her sikim hıyar diyene tuzla koştuklarından, her şey taklit üzerinden işlediğinden hemen adamın yanına doluşup onlar da dikilmeye başladı. Hal böyle olunca polis kalabalığa müdahale etti. Ha polis neden müdahale etti dersen, sebebi sadece orada toplaşma olması. Bu kadar. Duran adam da gözaltına alınmamış, uzaklaştırılmış sadece oradan.
Ama yazık oldu, güzel bir olaydı. Barbaros Şansal falan da gitmiş durmuş, resmen akıl tutukluğu.

Ekleme: Hemen akıllı bir arkadaşımız "toplaşma olması" hukuken suç değil demiş. O zaman tamam, hukuken suç değilse polis müdahale etmez zaten. Hatta etmemiş, biz yanlış deneyimlemişiz olan biteni.
  • buff  (18.06.13 19:10:37 ~ 19:23:46) 
anladigim kadariyla ihbar gelmismis. bir de duran adamin aciklamasina gore etrafindakileri tartaklamaya mi baslamislar ne o da olay buyumesin diye birakma karari almis. onun da ustunu cantasini arayip biraktilar.


  • mahnita  (18.06.13 19:11:05) 
"toplaşma olması" diye bir suç yok hukuki olarak.


  • feykalade  (18.06.13 19:16:10) 
Bence bizim ülkemize göre çok üst düzey eylemler bunlar. Alışık değil eski kuşak. Fazla manalı. Fazla kontrol edilemez şeyler :) Bi kaç saat sürmesine iyi dayandılar bence.


  • sadecece  (18.06.13 20:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.