[]

Gözaltına alma sebepleri

Misal bir abimiz geçim zorluğundan yakınıyor. Bu yakınmasını da seçim için oy isteyen ve meydanlarda dolaşan bir vekile, başbakana falan duyurmak istiyor. Duyuruyor da, dikkatleri üzerine çekiyor. "Geçinemiyorum, işsizim" diye bağırıyor.

Bu esnada korumalar ve polisler adamı yaka paça gözaltına alıyorlar. Peki burda gözaltına alma sebebi nedir? Yani ne yapıyorlar bu adama karakolda, ne soruyorlar? Neyle suçlanıyor?


 
istihbaratçılar sorgular genelde. ne işsin sen? suikastmı yapacaktın haşmetli devletlumuza vs. gibi.


  • selim alai  (02.03.09 18:55:06) 
sebep protesto değildir.bir güvenlik önlemi olarak etkisiz hale getirilir.potansiyel olarak tehlikeli addedilir.sorgulandıktan sonra da serbest bırakılır.


  • ground  (02.03.09 19:01:45) 
kısa bir gozaltı suresi ardır.Cok muhimm bi olay gelmez basına ama korumalar tarafından biraz tartaklanır,Emniyette Toplum huzurunu bozmak adı altında bi suctan dolayı ifade verir 50-60 tl civarinda bir ceza oder.Ama işin içinde sadece protesto amaclı bi kaç cümle varsa gecerlidir bunlar.
p.S:Bazen istisnalar olabilir :)

  • bilgisizbilgili  (02.03.09 19:06:24) 
benim bildiğim "toplum huzurunu bozma" sebebiyle gözaltına alınıyorlar.


  • deckard  (02.03.09 19:12:10 ~ 19:15:21) 
polisin kimseye hesap verme zorunluluğu olmadığından pek dert olmuyor. nasıl olsa kılıfına uyduruyorlar.


  • sql  (02.03.09 20:45:57) 
eğer işin içinde ufak da olsa bi küfür, hakaret falan varsa,
devlet büyüğüne hakaret suçlamasıyla göz altına alabilirler.

  • hardal  (02.03.09 21:16:09) 
gerçekçi bir yaklaşımla;

"toplum huzurunu bozmak" ile "anayasal düzeni bozmak amaçlı örgüt üyesi olmak" arası geniş bir yelpazede suçlanabilir.

mesela diyarbakır veya tunceli doğumlu biri hiç de 50-60 tl ceza ve "mühim olmayan olaylar"la kurtulamaz. karakoldaki polisler tipini bile beğenmediyse karakolda bir süre dayak yer. eğer ölmezse kendine gelince tekrar dayak yer. sonra yollar 3'e ayrılır:

1- hala ölmediyse ve şanslıysa savcılığa götürülür.
2- hala ölmediyse ve şansızsa bir kaç gün daha dayak yeyip savcılığa öyle götürülür.
3- dayak sırasında ölür. "sandalyeden düştü", "başını duvara vura vura kendini öldürdü", "kemeriyle kendini sandalyeye astı" vb ölüm raporlarıyla ailesine teslim edilir.l
  • lancelot du lac  (02.03.09 21:57:27 ~ 21:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.