[]

Tuz Neden Zararlı, Diyet Yapan İçin?

Kışın aldığım kiloları atmak için diyete girme niyetindeyim, okuduğum her yazıda şeker ve unun yanında üç beyazlardan diğeri olan tuzunda kullanılmamsını tavsiye ediyorlar...

şeker ve unu anlayabiliyorum ama tuzun ne gibi zararları var acaba?

tamam tuzun, böbrek, tansiyon, felç gibi zararlarının farkındayım ama anlamadığım diyet yönüyle alakası...yani tuzun kilo vermedeki önemi nedir? tuz alımı kilo vermemi nasıl etkiler?

ben salatayı tuzlu yemeyi severim, yani gerçekten buna deyecekse tuzu keseyim salatadan ama kilo vermemi şeker ve un kadar etkilemeyecekse tuza devam etmek istiyorum

 
Tuz su tutar. Aslında yağ olarak kilo almazsınız ama vücudunuz su topladığı için zayıflayamazsınız da. Günde 6 gr tuz almanız lazım zaten, tuz önemli bir şey. 6 gr ne kadara denk geliyor tam bilmiyorum açıkçası ama salataya aşırı tuz atmadığınız sürece sorun olacağını sanmıyorum.


  • alicia dominica  (18.06.13 15:23:05) 
tuz su topluyor vücuda.diet yaparken de dikkat et önce vücut su atıyor(ilk 2-3 günde atılan 1-2 kilo mesela.) vücut ondan sonra kilo vermeye başlıyor.

böbreklere olan zararı bi kenara diet baremli bu sebeepten olabilir gibi geliyor bana.
  • aşksız prens  (18.06.13 15:23:47) 
Benim bildiğim kadarıyla ortalama bir insan gereken su miktarına sahip değil arkadaşlar. Benim diyetisyenim su seviyemi artırmamı sağlamıştı önce. Emin misiniz olayın o olduğuna? Ben dediğinizin tersine ilk ay 1 kilo aldım kalan 3 ayda 17 kilo verdim.


  • adoramer3ku  (18.06.13 15:31:26) 
Şöyle bir durum var, yağ dediğimiz şey su olmadan parçalanmıyor ve mümkün olduğu kadar çok su içerek su sirkülasyonunun arttırılması lazım. O yüzden bol su için deniyor, diyetisyen de bu şekilde yaklaşmıştır tahminen. Ancak bu yağların parçalanabilmesi için suyun kullanılabilir durumda olması gerekiyor ve tuz yani sodyum suyu bağlıyor, aynı alkol gibi. Bu sebepten su yağ parçalanmasında kullanılamıyor. Sodyum eksikliği ise bazı işlemlerin yapılmasına engel olduğu için belli miktarda tuz tüketilmeli ama zaten yediğimiz yiyeceklerde genelde tuz var. Yoksa da bir miktar konulmalı.


  • alicia dominica  (18.06.13 15:39:02) 
adoramer3ku, su içmek ayrı şey vücutta su tutulması ayrı şey. hücrelerin yapıtaşlarından biri su zaten. o yüzden günde 2,5-3 litre su içmek lazım, bu sürekli bir devir daim sağlıyor. vücuttaki kirler, kandaki toksinler vs o suyla birlikte idrar olarak dışarıya atılıyor.

ama tuz hücrelerin ve kanın suyu almasını engelliyor, aksine olmaması gereken yerlerde, sanırım hücre duvarları arasında su birikmesine sebep oluyor. bu da şişme, ödem, selülit dediğimiz şeye sebep oluyor. yani yes su no tuz...
  • nicki martin  (18.06.13 15:47:41) 
@nicki: Düzenli su kullanımını artırırsan vücutta tutulan (dolaşan) su miktarı da artar. Ben onu ima etmiştim. Aynı şeyi söylüyoruz yani.


  • adoramer3ku  (18.06.13 18:27:25 ~ 18:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.