[]

2.Murad hakkında bir sorum olacak :/

Merhaba,

Tarih bilgim çok derin değil ama bir merakımı gidermek istiyorum. Googledan pek mantıklı sonuçlar alamadım.

2.Murad'ın Fatih Sultan Mehmet dışında bir oğlu daha var Yusuf Adil Şah olarak görünüyor ancak bu şehzade hakkında pek bir bilgi yok. Neden tahta çıkarılmadığına dair bir kaynak var mı? Yaşı mı küçükmüş? İran'a kaçırılmış ve sonrasında Hindistan'da Adilşahlar hükümdarlığını kuran bu şehzade midir?

Kafam çok karıştı. Bilgilendirirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler :)

 
kayıtlarda kesin olarak nedir bilmiyorum fakat 2. murat'ın öyle bir oğlu yok. alaaddin ve sultan mehmet dışındaki çocukları çocukken öldüler. alaaddin ise veliaht şehzadeydi fakat onun ölümünden sonra fatih tek veliaht olarak kaldı.


  • siyahliadam  (18.06.13 01:37:52) 
Teşekkürler!


  • maymuncuq  (18.06.13 01:42:52) 
Erkek çocukları
Alaaddin
Büyük Ahmed
Mehmed
Orhan
Hasan
Küçük Ahmed
dediğinde şu galiba.. tr.wikipedia.org
  • inanmazsan inanma  (18.06.13 01:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.