[]

kedi ile veteriner maceraları

Selamlar,
Veteriner kedimin antibiyotik iğne olması gerektiğini söyledi. görünürde birşeyi yok ama kan testlerinde falan enfeksiyon çıkmış.
Bir de yeni kısırlaştırıldı. Dişi kedi.
kedimi 5 aylık falanken sokaktan aldım. Her aşı her veteriner ayrı bir işkence oluyor hayvan için. Hayvan açısından bakıyorum ve gerçekten çok üzülüyorum. azıcık karnı doyup sıcak bir yerde yatacak diye işkence görüyor gibi hissediyorum. Veterineri gördüğü an tıslamaya ve kaplan gibi bağırmaya başlıyor. Ki taşıma kabına girmek istemiyor daha evde.
Bu aşıları yaptırmayıp kendi haline bıraksam mı diye düşünüyorum. Hap olarak yutturmaya çalışacağım. Kısırlaştırdığım için de bin pişmanım şu anda. Küçücük haliyle dünyanın operasyonunu geçirdi. Çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum ama..
Siz nasıl başediyorsunuz veteriner ziyaretleriyle?

 
bizim kedi de kafese girmekten veterinere gitmekten hiç hoşlanmıyor, şöyle düşün dışarıdan bir şey görünmese bile o enfeksiyon kedini içten içe enerjisini tüketiyor, her türlü hastalığa açık hale getiriyor, ateş halsizlik sonraki dönemde kusma iştahsızlık yapabilecek bir şey.küçük bir çocuk gibi düşün, gördüğüm her çocuk aşıya giderken ya da iğne olması gerektiğinde yüzü patlıcan gibi morarana kadar bağırır ağlar, yırtınır, insanın içi acır, beyaz önlüklü insan görünce bile refleks olarak ağlamaya bağırmaya başlayan tepikleyen ısıran çocuk var, sırf bu yüzden anne babaları ya sırf biz anne babasıyız sağlığı bizim sorumluluğumuzda diye istemediği şeyler yapıyoruz, kendi kendine iyileşsin hastaneye götürmeyelim demiyorlar tabii ki. onun hoşuna gitmese de hastalanıp acı çekmemesi için, onun adına sen karar vericeksin, doğal olarak o ben bu aşıyı çğneyi olmazsam çok hasta olurum diye düşünemiyor. ben bu durumda vicdanımı rahatlatmak için eve gelince ekstradan ilgi gösteriyorum, sevdiği yaş mamadan veriyorum, yeni oyuncak alıyorum, o stresi unutsun aklı dağılsın diye. ben küçükken de ne zaman hastaneye gitsek inletirdim ortalığı, annem sonrasında beni en sevdiğim yerde yemek yemeğe götürürdü, hatta geniz etim alındığında ameliyat olduğumda o narkozdan yeni uyanmış halimle bana hediye olarak aldığı tomogaçi yi vermişti de acım azalmıştı:)


  • alice practice  (17.06.13 22:07:18) 
bizimki bildiğiniz aslan kesiliyor. başında 3 veteriner kalın eldivenler eşliğinde zor yaptırmıştık bi aşıyı. parazit gibi önemli aşılar dışında fazla üzerine gitmeyin bence. kısırlaştırdığınız iyi olmuş. ortalık sokaklarda, barınaklarda perişan hayvanlardan geçilmiyor. onlar da can onlara da günah. böyle düşünün.


  • katredin  (17.06.13 22:08:26) 
Bizim oğlanda da aynı problem var ama ben pimpirik yapıp 3 kere gereksiz görünen durumda götürmeseydim hayvanı veterinere ölüyormuş az kalsın. Gereksiz yere de çok götürdüm o ayrı. Ama en azından sağlığı için önemli. O yüzden kendimi kötü hissetmiyorum. Eve gelince de kutuya girmeyi seviyor, kutuya giriyor ben de kafamı sokuyorum az sırnaşıyoruz birbirimize kendine geliyor.


  • alicia dominica  (17.06.13 22:39:55) 
benim ibne veterinere yardım ediyor, bandajı çıkacaktı, veteriner kesti bizimki bir güzel çıkarttı kendisi bandajdan kollarını.
bir kokluyor, kokladıktan sonra da yayılıyor kokladığı yere.
kafesten çıkartamıyorum iti (it derken kedi kendisi) resmen ya, evde bile kafesinde.
sadece totişine termometre soktuğumuzda kızdı şimdiye kadar.

ama benim normalde dünyanın en huysuzu olan kedim bu konuda bir istisna galiba, veternere giden hayvanlar hep çok gergin oluyor. mamayla kandırın kafese sokmak için.
parazit aşısı önemli, kuduz aşısı da, gerisini boşverin para tuzağı.
  • mutevazi  (18.06.13 04:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.