[]

Türkiye'nin nüfusu neden fazla?

tarih, osmanlı, göç, konum vs.

toparlayıp özet geçebilecek olan var mı?

edit: doğum kontrolün etkisi çok mu büyük? (yani doğum oranını kastediyorum)

edit2: bir soru daha sorim hadi. türkiye en fazla ne kadar nüfusu kaldırabilir sizce? (gerçi şu anki nüfusu kaldırabiliyor mu o da tartışılır)

@fuskiyeninoglu

kürtler derken? etkin kökenlerin doğum oranı fazlalığını mı kastediyorsun?

 
(bkz: kürtler)

evet kürtlerin ortalama 6-7 kişilik aileler olmalarından bahsediyorum.

2.soru = istanbul 20 milyon kaldırıyorsa türkiyenin 300 milyona kadar gideri var.
  • fuskiyenin oglu  (17.06.13 01:36:59 ~ 01:46:07) 
aslında fazla değil, yüzölçümü türkiye'nin yarısı olan almanya'nın nüfusu 81 milyon mesela. dedelerimizin zamanında doğum kontrol yöntemleri falan bilinmediği için en az 3-4 çocuk yapmışlar hep. doğu ve güneydoğu'da hala 8-10 kardeş olanlar var. batıda da yok değil böyle olan aileler. doğum kontrolünü günah sayanlar var, hiç bilmeyenler var.


  • r_u_h  (17.06.13 01:49:43) 
bıraz sacma gelebılır ama. boyle otobusle ucakla falan gıderken bakıyorum. lan amma arazi var dıyorum bosta, buraya temız 500 mılyon kısı daha sığar gıbılerınden aklıma gelıyor. sey gıbı bı yerden gecerken hay amk bu sıtedeki evlerde kac kısı sevısıyor acaba gibi.ne alakaysa. neyse.


  • tadutadu  (17.06.13 02:15:37) 
kürtlere indirgemeyin olayı kırsalda çok doğurmak sıradandı. işgücüne dayalı geçim (hayvancılık, tarım) olduğundan özellikle doğu anadoluda meyve değil de ucuz tahıl ekimi olduğundan( ekim yapılan arazi çok büyük oluyor) ne kadar çocuk o kadar işçi demekti, ayrıca köyde çok çocuk yapmak güç göstergesidir, bu yüzden doğu, güneydoğu anadolu genel olarak öyleydi. Ailemin soyu türk, babamlar 10 kardeşler, ordan biliyorum.


  • justinial  (17.06.13 02:19:27 ~ 02:20:12) 
türkiyede nüfus çanı uygulanmadığı için.çoğu avrupa ülkesi vaktiyle gelişmek için uyguladı.


  • aşksız prens  (17.06.13 04:24:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.