[]

Avrupa Seyahati Önerileriniz...

2 Temmuz 2013'de dört arkadaş Toyota Yaris ile yaklaşık üç hafta sürecek Avrupa Seyahatine çıkacağız.

Google Maps linkindeki rotayı izlemeyi planlıyoruz (Fazlası eksiği olabilir): goo.gl

Ekran görüntüsünü de ekledim ama direkt linkten de bakabilirsiniz.

"Mümkün olduğu kadar" yeme işini yanımızda götüreceklerimizle yapmayı ve otel ya da hostelde kalmayıp araçta veya uyku tulumunda uyumayı düşünüyoruz.

Hem yanımızda hangi yiyecekleri götürebileceğimiz konusunda yardım istiyoruz(Orada yemeğe fazla para verelim istemiyoruz).
Hem de daha önce buna benzer bir maceraya kalkanlardan veya oralarda yaşayanlardan olabildiğince yardım/tavsiye almak istiyoruz.

Not 1: Üçümüzün şoförlüğü var.
Not 2: Turing belgelerini halledeceğiz (Yeşil sigorta, yurtdışı kasko ve yalnızca bir kişiye uluslararası ehliyet çıkaracağız).
Not 3: Araba dışında bir yerde kalmayı düşünmüyoruz (Kişi başı 1000 Euro bütçemiz var).
Not 4: Araçta iki kişi, dışarıda tulumda iki kişi kalacak.

Şimdiden teşekkürler...

 
4 ünüzünde şöforlüğü olmasında fayda var.


  • taha1907  (15.06.13 22:22:58) 
Turing'den gereken belgeleri tamamladığınızı varsayıyorum.
Yiyecek meselesine fazla takmayın, her şehirde her marketten değişik ekmek peynir falan alarak inanılma lezzetli denemeler yapabilirsiniz. Sigara içen varsa sigara götürün, pahalı olacaktır. Gideceğiniz şehirlerde uyku tulumuyla yatabileceğiniz parkları falan araştırın. Ayrıca Almanya, Fransa gibi yerlerde park ücretleri çok yüksek olabilir. Çoğu yere park etmek de yasaktır. Yasakları dikkate alın.

  • whoosie  (15.06.13 22:29:52) 
2 güne 1 duş ayarlamanız lazım. bunu hostel dısında daha ucuza yapar mısınız bilmiyorum. araba kalmak güzel ucuz ama uykunuzu alamazsanız hiç zevk almazsınız. akşama kadar dolaşıp rahat bir uyku çekmek ertesi güne enerjik başlamanız demek.


  • yedinumara  (16.06.13 00:19:26 ~ 00:20:16) 
benzerini 9 gün tek arabayla 4 kişi yapmıştık. Üçüncü günden sonra arabada uyumak gerçekten insanın gününü mahveden bir olay. En azından 3-4 günde bir hostelde kalmanız tavsiye olunur.

Yiyecek konusunda buradan çok fazla kasmanıza gerek yok. Bol bol konserve, hatta ton balığı, sebzeler alarak salatalar yapabilirsiniz. Kahvaltıda kendi sandwichinizi alın. Yanınızda Icebox götürürseniz buz bulabildiğiniz yerde çok işinizi görür.

Uyku tulumu mutlaka olsun. Gündüz şehirlerde gezerken gece yatacağınız yeri belirleyin. Geceye kaldığınız zaman daha zor olabiliyor. Parkta yatarken otomatik sprinkler sisteminin olmamasına dikkat edin. Yaz sıcağında mutlaka sulama yapacaklardır. Çok ilginç deneyimler olabiliyor sprinkler konusunda.

Parklar şehrin merkezindeyse, güvenlik sorunu yaşamamaya ve polisin gözü önünde olmamaya dikkat edin.

Biz duş konusunu otoparkların tuvaletlerine götürdüğümüz 5 litrelik şişelerle soğuk suyla çözmüştük. 5 litre lavaboya sığmayabiliyor. 1.5 litrelik su şişeleriyle de gayet alınabiliyor. Soğuk ve zorlu bir süreç olacaktır.

Otopark konusuna değinilmiş, bir kez daha üzerine basa basa, Günlük en az 20 € * 20 günden 400 €otoparka verme ihtimalinizi göz önünde bulundurun. Arabanız çekilirse bulmanız bile çok uğraştırır.

Yanınızda deniz şortu vs olsun. Parklarda sulama amaçlı hortumlarla akşamları duş alma olanağınız olur. Uyku için en ideal ve güvenli noktalar, havalimanı, otogar ve tren istasyonlarıdır. O bölgelerde uyku tulumu ve mat yardımıyla güzel uykular çekebilirsiniz. Rota üzerinde deniz kıyısı yerler olduğu takdirde mutlaka plajlarda uyuma işini göz önünde bulundurun. Bazı ülkelerde plajlarda gece kumu düzleme amacıyla iş makinaları gezebiliyor. Ona dikkat edin. Ezilmeyin.

Rotanızdaki ülkelerin çoğu pahalı ülkeler. 1000 € /20 gün=50 €= 50 TL. olarak bakın.
Bu parayla Türkiye'de bile gezemezsiniz. Sürekli hareket halinde olacağınız için sürekli birşeyler yeme ihtiyacı duyacaksınız. Uno hazır ekmekleri bilirsiniz. Hostelde kaldığınız günlerde ekmekleri poşetinden çıkarıp gizli gizli otelin kahvaltısından peynir vs. kat kat sandwich yapıp çantanızda sandwich kuleniz hazır olsun. Günde ortalama 4-5 sandwich yersiniz ki içerisindeki ekmek miktarı zaten en fazla 10 sandwiche izin verir. Acıktıkça birer birer yiyerek gün içerisindeki açlıkları giderebilirsiniz. Su konusunda çeşme suyunu araştırın. Mümkünse çeşmeye davranın.

Telefon için Turkcell akıllı yurtdışı paketi.

Atladığım bir detay var; Yaris'te 4 kişi yatamazsınız. İmkanı yok.
  • nightwalkerg  (20.06.13 00:58:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.