[]

[Biraz acil] Doladırıcı mı gerçek mi

Bu sabah biri aradı. Vodafone icra bilmemnesiymiş. Adımı, soyadımı ve baba adımı biliyordu. İsmime kayıtlı vodafone'a ait 2 telefon hattu ve toplam 4000 tl civarında borcum varmış ve icralık olmuşum. Tebliğ göndermişler (gelmedi) (1,5 sene önce taşındık, belki ondandır diye düşündüm) Parayı yatırmam için hesap numarası vereceğini söyledi. Güvenemedim. Ankara GOP'da bir yerin adresini verdi, elden de verebilirmişim.

Şimdi bu arayanlar dolandırıcı mı, gerçek mi? İcra tebliğ falan hiç anlamam, süreç böyle mi yürüyor? Yoksa bir şekilde adıma hat açmışlar mıdır gerçekten? Yardımlarınızı bekliyorum dostlar.


 
Vodafone müşteri hizmetlerini ara, durumu anlat, tüm bilgileri ver arayan kişi ile alakalı. Gerekli bilgileri verirler. Dolandırıcılık sözkonusu ise gerekli başvuruları vs yapmalarını rica et.


  • poseidon1  (15.06.13 15:53:31) 
elbette dolandırıcı elden hesap mı olur öyle sizin yerinizde olsam sırasıyla vodafone ve polis'i arardım. adam şahsi bilgilerinizi öğrenmiş, nasıl öğrenmiş?


  • gang leader of wasseypur  (15.06.13 15:57:11) 
adını soyadını ve baba adını en sıradan arkadaşının bile bilmesi zor bi şey değil. hattını öğrenmek de zor bi şey değil, zira hat taşıma olaylarından sonra bi site bu işi görüyodu zaten. numaranın hangi hatta ait olduğunu gösteriyodu.

ondan da öte elden böyle bir şeyin ödemesi, hele ki hafta sonunda mümkün değil.

en temizi vodafone müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak. sakin ol. vodafone'la görüştükten sonra muhtemelen sahtekarlık, dolandırıcılık olduğunu öğreneceksin, o andan itibaren de polisi arayıp durumu bildirmeni tavsiye ederim. bu konuyla uğraşıyorlar kendi haline bırakmazlar seni.

bence dolandırıcılık. dikkatli ol, inanıp da para falan gönderme. 4000 lira borç yapan bi hattın hala açık kalacağını düşünmemekle beraber, tebligat biri tarafından teslim alınmadığı sürece icra süreci başlamıyor haberin olsun.


not: adına ait kaç hat olduğunu öğrenmeleri de zor değil, onunla ilgili de bir internet sitesi var hatırlatırım.
  • gupon  (15.06.13 16:01:44 ~ 16:02:50) 
kesinlikle para falan odeme. boyle elden tahsilat yapamaz bu tarz sirketler. once vodafon sonra polis. aranan numara kayitliysa googlelasana bir, sacma sapan bir numara olabilir


  • exlibris  (15.06.13 16:05:06) 
saçmalama sakın elden falan ödeme.. elden ödeme mi olur böyle ciddi bir konuda. sen müşteri hizmetlerini ara yada vodafonun herhangi bir birimi ile iletişime geç.

sevgili annemidolandırıyorlardı. 25 bin şıp diye gidiyordu. sakın sakın! ki o kadar parayı ben bile yan yana görmedim. bizim ne işimiz olur 25 binle..sakın tekrar uyarıyorum.
  • ruh i tibbiye  (15.06.13 16:08:51) 
e devlet'ten hakkında açılmış icra falan var mı görebiliyordun sanırım...


  • Ufuk  (15.06.13 16:11:07) 
buraya da sonucu yaz bari merak ettik iyice.


  • dougsampson  (15.06.13 16:12:26) 
önce e-devlete bakıyorum, sonra vodafone'u arayacağım. sonucu buraya yazarım arkadaşlar. teşekkürler.


  • saim  (15.06.13 16:24:31) 
Sonra seni arayan numarayı da yaz ki ekşide başlık açsın birisi.


  • inugard  (15.06.13 18:09:47) 
beni de aradilar ayni laflarla. ama sirket hatti kullandigimi, faturalarin toplu odendigini, zaten ben para odemedigimi, bu yuzden de hattimdan dolayi borclu olamayacagimi soyleyince telefonu kapattilar direk. yani bence sen inanma bunlara pek.


  • Niddleman  (15.06.13 18:10:19) 
Arkadaşlar olayın aslını öğrendim. Öncelikle hat-sorgulama.btk.gov.tr adresinden (e-devlet'ten de olur.) üzerime hat görünüyor mu baktım. Kendi hattımdan başka hat görünmüyordu. Vodafone'u aradım, onlar da kendi sistemlerinde üzerime hat göremediler. (Hayatıma hiç Vodafone kullanıcısı olmadım ben zaten.) Ancak farklı şehirlerde anlaşmalı hukuk büroları olduğunu söylediler. Beni arayan numarayı geri aradım. (0549-368-2000, Uğur Mumcu Cad.56/4 GOP Ankara) Gerçekten bir hukuk bürosu sanıyorum burası, ama böyle cep telefonu ile aramak, elden para istemek şüphe uyandırıyor tabi. Üzerimde hat görünmediğini açıkladım. Tekrar bilgileri teyit edelim dedi. Adım-soyadım baba adım tutuyor, ana adı, doğum tarihi yeri gibi bilgiler tutmuyordu. Bu ben değilim dedim. Tamam yanlışlık olmuş kusura bakmayın deyip kapattılar. Kısaca adamlara gidip parayı versem başkasının borcunu ödeyecektim kimse de sorgulamayacaktı. Onların sorumsuzluğu bana patlayacaktı. Başınıza gelirse iyice sorun. Bu arada kimlik fotokopisi ile başkasının adına hat açmak yaygın bir dolandırıcılık yöntemi ve kimlik fotokopisi verirken bir yere, üzerine tükenmez kalemle ne amaçla verildiğini yazın ve paraflayın.


  • saim  (17.06.13 14:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.