[]

Kendime altın bilezik arıyorum (nasıl yaşarım ? )

Vasıfsız bi insanım. okuyorum ama haybeye okuma tabirini yerine getirecek bir meslekteyim. İşe başlayınca alacağım para ile garsonluk yaparken alacağım para denk nerdeyse. Bu sebeple bile mezun olunca mesleğimi yapacağıma garsonluk yapmayı düşünüyorum.

ama işte 2 yıl gibi bir zamanım kaldı. okurken part-time işlerle aileden destek almadan, bi yere kadar götürebildim. ama 2 yıl sonunda ne olacak kara kara düşünmeye başladım.

ne yapılabilinir ki? zenginlikte gözüm yok, yaşamaya yetecek kadar bi şey. mesela 2 yıl dil kassam çeviri yapabilecek kadar bi şey alır mıyım? orta karar bi ingilizcem var, gelişmeye müsait. yada başka bi dil?

yada nasıl hayatta kalıcam ben harbiden ya?

 
mesleğine katkısı olabilecek bir şeyler düşünsen? Yani meslektaşların arasından sıyrılmanı sağlayacak bişeyler?
Dil öğrenmen her zaman avantaj ama çeviri olayını sürekli gelir kaynağı haline getirebilmen pat diye olacak bişey değil, bildiğim kadarıyla yayınevleri anlaşmalı çalışıyor mesela bu konuda.

  • dafaiss  (15.06.13 12:30:24) 
devamlı savaşmalisin. Umutsuz olmamalısin. Elbet bir zaman bir şans çıkıyor. Bende senin durumundayim. Ama didiniyorum devamlı kendime iş alanı yaratmaya çalışıyorum. Şuan için elimde çok şey yok. Umutsuz olmak hiç bir şey kazandırmıyor


  • limonlu eksi  (15.06.13 12:36:52) 
En mantiklisi zengin bir eş bulmak gibi geldi bana


  • camiroquay  (15.06.13 12:53:50) 
yetenek varsa aşçı ol.


  • bira sisesi kapagi  (15.06.13 12:56:00) 
iş kurun kursları var. ayda 450 lira da para veriyorlar sanırım. dilden başka bir şeye meyilliysen onları da değerlendir. ama aslında bölümünün ne olduğu da önemli. işe başlayınca garson maaşı alıyorsun peki birkaç yıl sonra maaşın artıyor mu, kendini geliştirmek için yapabileceğin şeyler var mı, esas önemli olan bu aslında senin durumunda. sonuçta okul okuyorsun, madem çalışmayacaksın işinde bırak okulu neden zaman ve enerji harcayasın ki? para kazanamam diye mi istemiyorsun işini yapmayı, yoksa sevmiyor musun? mesele sadece hayatını kazanmak değil. düzen tutturman lazım. yaşamak için para değil düzenli para gerekir. hedeflerini o kadar küçük tutma.


  • cilgin korsan ces  (15.06.13 13:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.