[]

okuyacak kitap bulamamak bulabilememek..

okumak istiyorum ve fakat okuyacak derecede surukleyecek kitap bulamıyorum..Ferhan sensoyun kitaplarinin hepsini okudum ikiser kez hemide cok begeniyorum bu adamın kitaplarini..Bana onun tarzinda yazarin kendisini anlattigi gezi olur , ani olur bu tarz kitaplar ve guncel yazarlar onerebilir misiniz.




 
chuck palahniuk'tan survivor'ı oku. türkçesi peygamberli bişi bişi.


  • deckard  (01.03.09 18:59:27) 
gülse birsel de iyidir o tür birşey okumak isterseniz. tüm kitapları benziyor birbirine zaten. herhangi biri olur.


  • sutlucen ayse  (01.03.09 19:01:32) 
boris vian oku. günlerin köpüğü harika


  • smy  (01.03.09 20:18:08) 
@smy : mükemmel tavsiye.

@ sezaryan: Boris Vian' ın diğer kitapları da olabilir.
  • charlesbukowskiineksi  (01.03.09 20:27:15 ~ 20:28:08) 
(bkz: bir dinazorun anıları)
(bkz: bir dinazorun gezileri)

mina ablamız bu konuda çok iyidir.
  • crayze horse  (01.03.09 20:58:54) 
ihsan oktay anar derim ben, suskunlar ya da kitab ul hiyel mesela.

illaki anı , gezi olsun derseniz de, murat belge olabilir , başka kentler başka denizler.
  • pinking of you  (01.03.09 21:09:51) 
jack london'ın kitaplarını oku.Hayatı hep gemilerde geçtiğinden hep onları anlatıyo.John barleycorn mesela;)


  • migelo  (01.03.09 22:11:08) 
borges'den (bkz: babil kitaplığı) oku. çok güzel yapıtlar hem bilmediğin yazarları öğrenirsin, hemi de hepsini okuyana kadar bulamıyorum falan demezsin. tavsiyemdir, sözümdür beğenmezsen iade kabulümdür.


  • ayiadam  (01.03.09 23:08:50) 
bunları okumamış olduğunu düşünerek yazıyorum:

sait faik'ten ne bulursan oku. şahanedir. lisede dayattıkları sıkıcı sait faik imgesini bir kenara bırak, okulda her şeyi sıkıcı hale getirmesini becerirler. george orwell'ın 1984'ünü al oku. murat gülsoy'un öykülerinı öneririm. keyifle okursun. günümüze aittir, görece yaşı genç bir yazardır. daha da genç ve kült olmuş bir yazar ise hakan günday. kinyas ve kayra, zargana ve piç'i yazmıştır. boris vian yerinde bir öneri. ben de katılıyorum. bunun dışında edgar allen poe'nun kitaplarını al oku. mesela morgue sokağı cinayeti'nden başla. fahrenheit 451'i al oku.

sürükleyici olsun alsın uçursun diyorsan jean christophe grange'nin kitaplarını al oku. kızıl nehirler, kurtlar imparatorluğu, taş meclisini okumuştum. güzel polisiyelerdi.

alexander dumas'nınüç silahşörler de müthiş keyfili ve oldukça sürükleyici kitaptır. üç silahşörler ve yirmi yıl sonra diye iki cilt halindedir.

onun dışında etimolojiyi ve sözcükleri eğlenceli buluyorsan sevan nişanyan'ın elifin öküzü kitabını mutlaka oku.

ve en önemlisi aç burada herkesin önerdiği kitaplar hakkında sözlük'te ne yazmışlar, ne demişler onları oku. ona göre fikir edinirsin.
  • beccaria  (01.03.09 23:36:42) 
tabi ki lord of the rings. :D burdan tolkien abimizi saygıyla anıyorum.


  • roland tower  (02.03.09 11:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.