[]

kilicin ustundeki arapca yazi

minicik kucucuk bir yazi.. cok merak ediyorum ne anlama geldigini.

yardimci olabileceklere simdiden cok tesekkurler. bilebilecek birilerine yonlendirebilirsiniz kesinlikle.


 
besmele ve bir ayet parçası
(bismillâhirrahmânirrahîm - nasrun minallâhi ve fethun karîb ve beşşiri'l-mü'minîn)

  • hicazkar  (14.06.13 22:16:41 ~ 22:59:15) 
cok cok tesekkurler. yani simdiki arapcayla yazi? bilmiyorum gerci eski arapca diye bir sey var mi.. ayetler degismiyor en nihayetinde ama.

internetten bakarim ayetin anlamina ama kilica neden yazildigini bilmiyorum. zira kilicin ne kadar eski oldugunu da bilmiyorum. asil aradigim sey o :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (14.06.13 23:10:35 ~ 23:10:52) 
meali aşağı yukarı şuna benzer;
www.kuranmeali.org
--
arapça aynı arapça da noktalar filan yok. kelimelerin yeri de istife göre ayarlanmış.
ayetin altında 1100-1101 gibi bir şeyler yazıyor ki kılıcın dövüldüğü tarih olabilir. bu tarih hicri ise miladi olarak 1689-1690 gibi bir tarihe tekabül eder.
kılıcın kendi tarihi hakkında az çok bilgi olsa tarihlemede yardımcı olabilir. kimden kalmış, nerede bulunmuş gibi.
  • hicazkar  (15.06.13 12:51:02) 
yeni resimde altta bariz bir aslan resmi işli ama üsttekini çıkaramadım.


  • hicazkar  (15.06.13 12:52:09) 
hicri olup olmadigini nasil bilebiliriz?
o rakamlarin baska bir sey ifade etme olasiligi var midir?
cok bilgim yok.. aileden kalmis babadan ogula gecmis hep. bir kac nesil oncesine kadar hep osmanli subayi olduklarini biliyorum kilicin gectigi insanlarin. simdiki suriye'de veya yunan adalarinda ikisinden biri olmali.
nereden geldigi tam belli degil yani

yardim icin cok cok tesekkurler. sembolu cikartabilecek bir uzmani nasil bulabilirim acaba.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.06.13 19:29:24) 
büyük ihtimalle hicri tarihtir o. aile geçmişini araştırabilirsiniz. o tarihlerde yaşayan ve kılıcı kullanma ihtimali olan kimler vardır? o kişinin bağlı bulunduğu yere ait bir damga gibi bir şey olabilir.
etrafımdaki bu işten anlayanlara sorayım. resimleri kaydettim. bir şey çıkarsa haber ederim.
bit pazarlarında, sahaflarda vs böyle tarihi teferruatla ilgilenenler bulunabilir. (tabii atma kabiliyetine güvenenler de :))
  • hicazkar  (16.06.13 23:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.