[]

Maslak nasıl bir semttir ?

Şuan İzmir'de yaşıyorum.Maslak'a taşınmayı düşünüyoruz fakat istanbulda yalnızca kartala gittim beşiktaşı hiç görmedim semt hakkında da hiçbir fikrim yok eğitimi nasıldır gezilecek görülecek yer var mıdır yoksa sırf binalardan oluşan gri bir semt midir bir değerlendirme yaparsanız izmir çeşme gibi bir yer bırakılıp yerleşilmeye değer mi ?




 
daha cok is merkezlerinin plazalarin bulundugu bir semt. isiniz o tarafta olacaksa uygun olabilir ama oturmak icin daha iyi yerler bulunabilir.

cesme ile kiyaslamam bile. cesmede yasamaya alismis birini maslak sikar.
  • exlibris  (14.06.13 21:06:05 ~ 21:07:25) 
maslak'ın kendisi öyle yaşamalık güzel bi yer değil ama çevresi gayet güzel. yani şişli'de oturup maslak'ta çalışılabilir. aynı yer zaten yani, iki farklı bölgesi gibi düşünmek lazım. bir de maslak nasıl bir semttir diye sorunca aklıma "akrep nasıl bir burçtur" geldi, paylaşiyim istedim,

www.youtube.com
  • der meister  (14.06.13 21:08:18 ~ 21:09:14) 
sırf binalardan oluşan gri bir semttir. Değil oturmaya, çalışmaya bile uygun değildir. 3,5 sene maslak'ta çalıştım her gün nefretle gittim.

Hele ayazağa mahallesi ise düşündüğün yer, pek izmir ile karşılaştırılacak bir yer değil diyebilirim.

Sen istanbul'da nerede çalışacağını, okuyacağını söyle. bütçeni de söyle, sana o şekilde semt önerelim.
  • sinematematikci  (14.06.13 21:10:10) 
İstanbul ofisim Maslak'ta bir plazada, bu sayede edindiğim tecrübeleri paylaşayım. Ön tarafta bankalar, petrol şirketleri ve benzeri bir çok şirketin binası var. Arka taraflarında yerleşebileceğiniz evler var ve genellikle bahsettiğim şirketlerin çalışanları tarafından tercih ediliyor. Komşularınızın eğitim seviyesi buna bağlı olarak yüksek olacaktır. Bir kaç alışveriş merkezine çok yakın ancak bir İzmir'li olarak gezmekten kastınızın alışveriş merkezi olmadığını varsayıyorum =) Yeşil alan bulmakta zorlanabilirsiniz. Binaların manzarası da genellikle başka bir binadır; açık ve ferah alanlar yok. Yine çalışan sayısının yüksek olmasına bağlı olarak her çeşit yemek yenilebilecek yer var. Ulaşım konusunda da her türlü alternatif mevcut. Rahatlıkla yaşarsınız ancak ben tercih etmezdim. İstanbul'a taşınıp trafikten dert yanmayan yok ancak servisler vs. nedeniyle sabah ve iş çıkış saatlerinde canınızı sıkacak düzeye çıkabilir. Bir İstanbul'lu için güzel olabilir ama İzmir'den gelecek birisi için sadece binalardan oluşan bir bölge olarak görülmesi kaçınılmaz, ben Ankara'dan gittiğimde dahi bunu yaşıyorum. Önemli olan eğitim seviyesi ve güvenlik ise tercih edebilirsiniz.


  • emmiymissincesine  (14.06.13 21:13:10) 
Aslında bizim bu semte tayinimiz çıktı o yüzden araştırıyorum. fakat babamın burada emekli olması gibi bir şansımız da var yani istanbula gitmeye mecbur değil fakat yaşı genç çalışmaya devam etmek istiyor bizi boğmayacak, yaşayabileceğimiz bir semt olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum gelirimiz iyi yani çok sorun olacağını sanmıyorum o konuda


  • ddenizz  (14.06.13 21:16:28 ~ 21:18:00) 
avrupa yakasının iş merkezidir. 1000 katlı binalardan oluşan soğuk ve gri bir semttir. trafiği de felakettir. önermiyorum.


  • gates  (14.06.13 21:17:58) 
maslak'ta çalışsın. sarıyer'de oturabilirseniz (mesafe 20-30 dk) çeşme'yi aramazsınız.
ah istinye ah yeniköy;)

  • pinkket  (14.06.13 21:53:16) 
sarıyer ilçesi sınırları dahilindeki mahallelere bakmanı öneririm. istinye, yeniköy, tarabya, dereiçi, emirgan, baltalimanı, rumeli hisarı, pınar mah, büyükdere mah, kireçburnu tarzı semt ve mahallelerde ev bakın derim. Bu bölgeler hem maslak'a yakındır, hem de nezih ve şirindir. Fiyatlar pahalı olabilir belki biraz, ama iyi araştırarak uygununu bulma imkanınız var.


  • sinematematikci  (15.06.13 10:47:32) 
maslak kasırlarına taşınmayacaksan, oturulacak yer değil.


  • battal gemalmaz  (21.06.13 14:50:07) 
@battal gemalmaz askeri lojmanlarda oturucaz o çevredeyiz yani direkt merkez değil


  • ddenizz  (21.06.13 14:52:29 ~ 14:55:47) 
gerçekten hiç bir fikriniz yok sanırım. maslak bir yerleşim yeri değil. lojmanlar nerede bilmiyorum ama ya sanayi mahallesi-itü arasındaki bölgede, ya da daha ileride ytü meslek yüksekokulunu geçtikten sonra orduevinin olduğu yerde diye tahmin ediyorum. dediğim gibi buralar yerleşim yeri değil. plazalar var, oto sanayi var, yol var. beşiktaş'a yakındır, mecidiyeköy'e yakındır, sarıyer'e yakındır ama maslak'ın semt olarak bir numarası yok. semt bile değil çünkü.


  • nxtrls  (21.06.13 15:07:54 ~ 15:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.