[]

hakaret

Birkac tane sorum var hakaret ie ilgili

1- Anayasaya gore bir sozun hakaret sayilmasi icin hangi sartlar gerekiyor? Birinin ismi murat topcuoglu olsun, bu adam ünlü birisi olsun ve de yaptigi bir seyden sonra hakkinda birisi "o... c... murat) desin. Bu hakaret midir? Cezasi var midir ? Varsa nedir ? Birkac ornekle daha aciklarsaniz sevinirim. ( mesela istanbullular o... c...dir demekle tum istanbullular o... c...dir arasinda fark var mi ? ) Sozlukte bir ara vardi boyle bir entry bulamadim.

2- internet aleminde gerceklesen hakaretler hakkinda istanbulda nereye basvuruyoruz ? Kartaldaki adliye uygun mudur? Neredine gidecegiz? Elimizde neler olmali?

3- diyelim ki screenshot gerekiyor basvurmak icin. Bir flash diske screenshotlari alip koysam, ama boyle onlarca screenshot. Bsg isimiz yok mu da seninle ugrasacagiz derler mi ?

4- her seyi atlattik basvurduk diyelim. Adamlar iplerden kimlik tespiti yaptilar, karsi taraf kimin sikayet ettigini ogrenebilir mi ?

Saygilar.

Not: telefondan yazdim, hatalar var cokca. Aksam düzeltirim.  

 
günaydın fakyoras.

1- bir sözün hakaret sayılabilmesi için o sözün halkın düşmanlığına ve kişinin aşağılanmasına sebep olması ayrıca kişinin namus ve onuruna dokunacak bir söz olması gerekir. o... c... bir hakarettir. cezası vardır. 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya para cezası. fakat o kadar çok durumu var ki hangi duruma örnek vereyim bilemedim. internetten mi küfretmiş, yüzüne mi küfretmiş. murat memur muymuş, başbakan mı?
2- murat sen değilsen başvuramazsın. şikayet hakkı hakaret edilen tarafa ait.
3- bu soru iki ile bağlantılı. kağıt çıktısı almak lazım böyle durumlarda. dilekçeye eklemek gerekir.

saygılar.
daha iyi bir cevap gelene kadar bildiklerimi yazdım. daha ayrıntılı bilgi için ceza kanununda şerefe karşı suçlara bakmak lazım.
  • kırmızıkaşekaban  (15.06.13 10:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.