[]

bisiklet alacağım ama hangi bisiklet?

az önce incelediğim katalogda iki ana grup var.

1-) dağ bisikletleri 2-) şehir bisikletleri

dağ bisikletleri daha mı hızlı oluyor?

şehir bisikletlerinde ise arkasında oturacak yer olan, önünde sepeti olan modeller hoşuma gitti. bu bisikletler hız bakımından nasıldır?

bir de dışarda gördüğüm ilginç bir bisiklet modeli var. demirleri ve tekerlekleri ip ince, direksiyondaki tutma yerleri aşağıda olan. en hızlı bisiklet çeşidi bunlar mı oluyor?

 
dağ bisikletleri ağırdır, tekerlekleri kalındır dolayısıyla daha yavaştır. şehir bisikletleri dağa bayıra gelmemeleri dışında dağ bisikletlerinden daha kullanışlıdır.

dışarıda gördüğünüz ilginç model de yol/yarış bisikletidir onlar en hafif ve hızlılarıdır ama tekerlekleri çok ince olduğundan engebeli asfalt, paralel mazgal gibi durumlarda sıkıntı yaşatabilirler.
  • yuto  (14.06.13 17:54:49) 
arkadaşım, bisiklet almadan önce amacını yaz, ne tür süreceksin neler yapacaksın vs vs

ben salcano city sport kullanıyorum, aluminyum şase 27 jant ve ince tekerlekli olduğu buna karşın dağda bayırda ve yolda rahat kullanıldığı için tercih ettim.
  • killerbee  (14.06.13 18:01:44) 
trek yada specialized markalarını öneririm sana.


  • discopolice  (14.06.13 18:12:49) 
öncelikle anlaşalım daha hızlı bisiklet çok doğru bir tabir değil. daha hızlı sürücü vardır. ancak...

1-) dağ bisikletlerinde kadro daha kalındır bu nedenle daha hantal gelecektir. ancak paraya kıyarsanız çok dayanıklı kaynaksız ya da alüminyum kaynaklı hafif modeller bulabilirsiniz. bende bu tarz bir şey var, bisanın eski şehir bisikletimden daha hafif geliyor. taş gibi de sağlam.

dağ bisikletlerinde bol süspansiyon desteği mevcut taşlık yollarda olmazsa olmaz. selede de yay bulunanlar var, aksi durumda yumurtalıklar çok kötü yollarda eziliyor. ona göre diyeyim.

bir de extreme bisikletler akord bozulmasına zincir atmasına ve tekerlerin değiştirilmesine yönelik etkili çözümlerle satılır. iyidirler. candırlar. 400 liralık bir bisiklet var ancak parça ederi dahi 800ü aşıyor, nasıl denk getirdim inanmam. bence en güzeli budur.

2-)şehir bisikletleri daha hafiftir, lastiklerde daha incedir. eğer düz yol varsa iyi çözümdür ancak genelde daha ağır olurlar. taşlı yolda sürekli olarak akordları bozulur sıkıntı çıkartırlar.

sepet gibi aksesuar taşırlar ayrıca çamurlukları vs aşağı kadar uzar, sakin sakin binilebilir. arkaya yüklük /çanta asılmasına elverişlidir. ancak bu zamana kadar şehir bisikletlerim durduğu yerde paslandı, yıprandı öldü gitti. 4 senedir ellemediğim dağ bisikletim taş gibi. yazıklar olsun bisan salcano, bianchi, yazıklar olsun.

3-)o dediğiniz bisikletler hem pahalı hem de parça yönünden bulması zor. ha uygun bulurum falan derseniz tüy gibi bisikletler. hatta dolgu tekerlekleri de var patlamaz falan. ancak yağlamayı unutmamakta yarar var.

bir de bu bisikletlerde abanamıyorsunuz, yani ayağa kalkıp zorlayayım falan. süper bisiklet ama çok da deneyimim yok. ama dağ taş mıcırda ölüyorlar. bunu deneyimledim.

son olarak, her tip bisikletin hızlı ve hafif modelleri var. genele yayamazsınız. bu daha çok sizin bileceğiniz iş. düz yolda ağır bisikletle bir hızı tutturunca gitmesi kolay, dağda bayırda dağ bisikleti haricinde çok seçeneğiniz yok, otoyol varsa tyaşıyacak yük falan da yoksa üçüncüsü de olası.

marka vs önermiyorum. 400lüğk olanı kendim topladım. bilen birine toplatırsanız da mutlu olursunuz. parça parça incelendiğinde markalı birçok bisikleti sollayan deli bisikletler var.

bu arada o aşağı uzanan gidon uçlarına benzer şeyleri başka bisikletlere de takabiliyorsunuz. çok esprisi yok günlük kullanımda.
  • wiillii  (14.06.13 18:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.