[]

Hayattan korkmak -

Etrafıma bakınca lise bitti. Üniv. tercihleri başlayacak. Kazanırsam şehir dışı yada aynı şehirde üniv. devam edeceğim. Ama bunlar beni korkutuyor. Yapabilecek miyim ? Farklı ortama girince adapte olabilecek miyim ? Çevremdeki insanların tabiriyle çekingen sessiz biriyim. Hep bu huyumdan nefret etmişimdir. İnsanlara alışmam onlara uyum sağlamam uzun zaman alıyor. Tanımadığım bir ortama girince kimseyle konuşasım gelmiyor. O ortamda görünmez olmak istiyorum o an. Çok samimi olduğum bir yere gidince tanımadığım bir kişi olursa gene aynı şekilde oluyorum. Rahat olamıyorum. İlk etapta tanımadığım insanlardan hoşlanmıyorum konuşmuyorum daha sonra ısınabiliyorsam muhabbet ediyorum. Daha önce hiç yapmadığım şeyleri yapmak beni korkutuyor. Ortamda sadece kızlar olsa bile çekingen olurken karışık bir ortamda iyice çekingen duruyorum. Sadece kızların bulunduğu bir yerde dans ederken ben dans edemiyorum. İçimden onların arasına katılmak geliyor ama bir şey beni tutuyor sanki kalkıp dans etmek zor geliyor kolum kalkmıyor ayaklarım hareket etmiyor. Dershanede bile kendi sınıfımda bir tane arkadaşım yok ama arkadaşlarımın sınıfındakilerle kaynaşıyorum. Onun yanında oradakilerle tanışıp muhabbet ederken çekingenlik yaşamıyorum. Yanındayken kendimi rahat hissettiğim insanların yanında bambaşka oluyorum. Çok samimi olduğum akrabalarımın yanında böyle değilim rahatım. Bu kadar içine kapanık olmak artık rahatsız ediyor. Beni hiç tanımadığım insanların arasına koysalar saatlerce konuşmadan oturabilirim. Konuşmak isterim ama konuşamıyorum işte. Daha önce sevgilimde oldu. İlk zamanlar çekingen de olsam daha sonra yanında rahat olmaya başladım ve 3 sene sürdü. Ama ben bu huyumdan çok rahatsız olmaya başladım ve bir şeyler aşmak istiyorum. Kendime olan güvenimi sağlamak için ne yapmalıyım nasıl bu şeyi aşabilirim ..




 
Dansetme sakin. Herkes seni izliyor. Hata yapmani bekliyorlar. Sohbete katilma aman. Herkes senin sacmaladigini duymak icin firsat kolluyor. Ilk adimi sen atma sakin ha. Seni gormezden gelmek icin tetikteler.

boyle mi dusunuyorsun? Oyle degil iste. Yasamimiz bu. Yasiyoruz biz. Yasamimizi tecrubeler olusturuyor, bunu unutma. Ozguvenle ilgisi yok tanimadigin birisine hal hatir sormanin. Sohbete dahil olduktan sonra diger aktiviteleri yapmakta zorlanmayacaksin. Kendin ol. Kimse seni yargilayamaz. Dedigim gibi: yasam bu ve tecrubelerimizden ibaret. Bircok seyi deniyoruz. Bir daha ve bir daha. Bu boyle.
  • mal gibiyim  (13.06.13 23:30:05) 
şimdi sana göre biraz yüzsüz davranmak, senin o olmak istediğin insanlara göre sıcak kanlı, kafa çocuk oluyor. O yüzden biraz yüzsüz olacaksın.. Soru sor, çal çene ol, geyik muhabeti yap.. Bunları yapmaya çalışman çevrendeki insanlara "alışmanı" sağlar. Çal çene derken yardırma da yani girişken ol kardeşim... Biri soğuksa sik belasını, başkasınla takıl.. Yani eni sonunda kafa arkadaşlar bulursun.. Girişken olmak önemli.. Merak etme, istenilmeyen duygusundan çok, turist gibi hisset. Sor kardeşim. Muhakkak kafanda merak ettiğin şeyler olacak..öyle böyle tanımışlığın olacak, selam kelam sahibi şahsiyeter kazanacaksın, belki de hayatını değiştirecek biriyle tanışırsın(böyle dusunme de olabilirlikler, hayatını degistirecek biri; bir yetenek avcıdır belki...gibi) yani yüzsüz ol..


  • urnganic  (13.06.13 23:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.