[]

Uluslararası evlilik - anketimsi

Merhaba arkadaşlar. Bir çeşit münazara için uluslar arası evlilikler ile ilgili fikir toplamam gerekiyor. Soru şu:

-Uluslararası evlilik iyi diye düşünüyorum. Çünkü...
-Uluslararası evlilik olmasa daha iyidir diye düşünüyorum. Çünkü...

Münazara için hangi tarafı savunacağım belli değil. O yüzden her iki düşünce için de görüşlere ihtiyacım var.

Benim bulduklarım şunlar:
-İyidir çünkü kişi farklı bir kültürü tanıyacağından hayata bakış açısı genişler.
-İyidir çünkü bu evlilikten doğacak çocuk 2 ana dile sahip olabilir.
-İyidir çünkü bu evlilikten doğacak çocuk genlerinden ötürü daha sağlıklı olacaktır (popülasyon genetiği vs gibi faktörler)

+İyi değildir çünkü kişi bir yerden sonra kendi kültüründen kopmaya başlayacak ve kültürel asimilasyon yaşayacak.
+İyi değildir çünkü doğacak çocuk iki kültürün, toplumun da üyesiyken ikisinin de üyesi değilmiş gibi hissedecek. Farklı olduğundan dışlanacak vs.


Şimdiden düşüncelerini söyleyenlere teşekkürler.

 
- yanılıyor olabilirim ama sanki melez çocuklara doku, ilik vs. nakli gerektiğinde aranılan nitelikteki şeyleri bulmakta daha fazla zorlanıldığını okumuştum. (yanlışsam bilen biri düzeltsin ben de doğrusunu bileyim.)


  • vrykolakas  (13.06.13 22:47:32 ~ 22:48:00) 
iyi çünkü normalde keşfedeceğin bir 'insan' iken, bir de kültür, yasam tarzı , ananeler oluyor.
iyi çünkü iki tarafta kendi kültürünün mutlu olduğu taraflarını öğretiyor karşı tarafa 'klasik turk erkeği/ kızı' olmuyor.
iyi çünkü hele ki ailesinin diline hakim degilsen ( ben değildim mesela) kayınvalide dırdırı olmuyor , aileler anlaşamayınca cok sukela, kimse o onu yaptı, dedi diye tepene binmiyor.
kötü çünkü;
genlerine işlemiş bir belli bir takım beklentiler var, kızsan ve turk tarafsan baba figürü olmuyor asla adam mesela ,
kötü çünkü tartışma olunca aileler araya girip barıştıramıyor,
kötü çünkü önemli günlerde iki tarafta kendi ailesinin yanına gitmeyi istiyor, hallolur demesin kimse biz 3.cü seneye giriyoruz hala bir yolunu bulamadık.
kötü çünkü biri hep ülkesini özlüyor 'dil' önemli etken tabii,
kötü çünkü boşanma da evlenme de problem
  • The Pleasure of Pain  (13.06.13 23:41:34) 
melezler hep guzel olur


  • mahnita  (14.06.13 01:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.