[]

biri bana anlatsin (referandum)

Idare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı bir olay nasıl referanduma götürülür ya da şehir ve çevre ile ilgili konular referanduma götürülebilir mi? yoksa akp'nin referandum adi altinda gerceklestirecegi halk yoklamasi ugruna gene mi hukuk kurallari hice sayiliyor?




 
bugun anket/halkin gorusunu alma diye kivirdilar yamulmuyorsam.

"millete soruyoruz, millet ne derse o" diyip hukuk kararinin onune cekmeye calisirlarsa da sasirmam. kaldi ki gecmiste mahkeme kararlarina ragmen kendi kararlarini uygulamaya koyduklari ornekler var.
  • she was my baby  (13.06.13 20:33:21) 
zaten halka ait olan bir alan için sanki lütfediyorlarmış gibi halkın da görüşünü alalım bari tavırları yok mu hastasıyım. referanduma da muhtemelen taksime cami yapılmasına, yayalaştırma projesine evet mi hayır mı şeklinde soracaklar kesin.


  • feykalade  (13.06.13 20:53:42) 
yürütmeyi durdurma kararı daha çok duraklatma kararı gibiydi yamulmuyorsam, olaylar çözülene kadar gibi bi önşartı vardı o kararın. zaten yetkililer söyledi, mahkeme hayır derse referandumdan çıkan sonuç da yalan olur denildi. ben alavere dalavere bi durum görmedim açıkçası.

yasal kısmını hukukçular bize bi açıklasın ama bence de.
  • cilgin korsan ces  (13.06.13 22:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.