[]

VGA to HDMI görüntü ve ses aktarma olayları...

vga'li bir laptop'tan hdmi'lı bir tv'ye görüntü ve ses aktarmak istiyorum. Görüntüyü ne yapacağımı biliyorum da ses için kararsız kaldım.

1 - vga to hdmi çeviricide ses arayüzü rca dediğimiz (hani şu beyaz, kırmızı olan) arayüzü mü kullansam yoksa bildiğimiz 3,5 mm jak mı?

2- iki ucu da 3,5 mm jak kullanırsam ses kalitesinde bir düşüş yaşar mıyım?

3 - önerebileceğiniz kaliteli bir çevirici var mı? yoksa hepsi aynı mı? (belli bir marka da yok gerçi. hepsi çin işi plastik kutular. o yüzden sordum bunu. boş yere para dökmeyelim...)

Yukarıdaki soruların cevabına bağlı olarak şunlardan hangisini önerirsiniz mesela;
www.ebay.com
www.ebay.com
www.ebay.com
www.ebay.com

Verdiğim linklerin hepsi de bedava kargo. Türkiye'de bir siteden bakınca en az 90 liradan başlıyor ve araya ses girince daha da uçuruyorlar. Resmen kazıklıyorlar. yurtdışından alınca daha ucuza geliyor dolar kurunu göz önüne alınca. Buyrun gittigidiyor mesela: www.gittigidiyor.com

Şu kaliteli bir şeye benziyor mesela: www.teknobiyotik.com

 
1. rca kullan. 3.5 dan daha sağlam.
2. yaşamazsın. stüdyo kaydı yapmıyorsun ya. pcden film izleyeceksin sonuçta.
3. yok. dark'ın (teknobiyortik) linki çalışmıyor. dark'lar şirin şeyler bence onu al (ama görmedim henüz) bunun yanında tvde vga giriş yok mu? vga varsa ses kısmını kulaklık çıkışından kendin hallet?
  • ben smyrna  (13.06.13 12:13:16) 
@ben smyrna

sorma yaa. tv yi şimdi duvardan söküp ayağına takınca bakayım dedim. meğer vga girişi varmış. bugün aptallığım üzerimde. hdmi'a dönüştürmeye de gerek kalmadı. sadece vga kablo ve ses kablosu alsam yetecek. neyse ucuz kurtulduk. teşekkür ederim cevap için.

yalnız şöyle bir şey var. tv nin ses girişi L/R şeklinde tek bir giriş. yanında da ypbpr diye bir şey var (görsel aşağıda). şimdi pc den 3,5 mm jak ile çıkaracağım kabloyu tv deki bu sarı L/R girişine bağlayacak ses kablosu var mıdır? L/R ler genelde ikili olduğu için sordum bunu. Acaba ypbpr ve L/R arasındaki birleşim çizgi soldaki yeşilin L sağdaki sarının da R olarak kullanılabileceğini mi ima ediyor?

i.imgur.com
  • kisa bisey olsun istemistim  (13.06.13 12:45:33 ~ 13:02:28) 
sesi orada dvi/vga yazan yere takman gerek. mavi olan. rca ile tek soketten iki kanal vermez. orada o soketler hem progressive görüntü için (en.wikipedia.org) hem de görüntü için kullanmadığında ses GİRİŞİ için ayarlanmış.
sen iki ucu 3.5 mm olan stereo kablo al ses için başka bişi gerekmez. sarı yeşil de evet left right

  • ben smyrna  (13.06.13 13:06:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.