[]

site hacklemek ?

Selam gonul dostlari,

anonymous az once "rtuk u hackledik" demis.

yahu ben mi yanlis biliyorum bu hack olayini ? adamlar ddos saldirisi ile pek cok bilgisayardan istek yollamislar bunlara, sistem de kendini korumak icin kapatmis, veya sinira ulastigi icin baska baglanti alamiyor.

eger boyle dusunursek elinde yeterli zombi bilgisayari bulunan ( kaldi ki pek cok kisi isteyerek anonymous icin gonullu zombilik yapiyor) herkes istedigi siteyi kisa bir sureligine cokertip sonrasinda da "ben su siteyi hackledim" yazabilir.

rtuk'te muhtemelen adam akilli bu islerden anlayan biri yok ( muhtemelen mesai bitiminde gitmistir adam :) ) birkac degisiklik ile bu saldiri onlenemez miydi ?

yurt disi ipleri engelleyerek veya bir ipden birden fazla istegin gelmesi onlenerek veyahut baska diger onlemler ile cok kolay bir sekilde bertaraf edilemez mi bu saldiri ?

bu islerin dogrusu nedir bir aciklasaniz ?

 
abi ben tam bir düz vatandaşım bu konuda. html nedir bir tek onu biliyorum. ama şu noktada bir maruzatım var:

"yurt disi ipleri engelleyerek veya bir ipden birden fazla istegin gelmesi onlenerek veyahut baska diger onlemler ile cok kolay bir sekilde bertaraf edilemez mi bu saldiri?"

bence bunu rtük'teki bu işlerle uğraşanlar da mutlaka vaktinde düşünüp çözüm bulmuştur diye düşünüyorum. yani başlarına gelmeden önce yapılabilecek bir protokole benziyor. anlattığına göre çok karışık ve zor değil yazdığını düşünmek.
  • van gogh  (12.06.13 19:52:23) 
vallahi rtük'te hackleme falan olmadı. yarım saat internet gitti, sonra geldi, 15 dk daha gitti, sonra yine geldi. bu yani.


  • marcelorios  (12.06.13 19:57:13) 
sağlam bir ddos saldırısını önlemek o kadar kolay değil. Internet servisini sağlayacısı ancak destek olup o işi bertaraf edebilir.

ama şu andaki ddos gibi değil , bayaa komple yatmış site "Bir hata oluştu. Sistem yöneticisi ile irtibata geçiniz." gibi bir cevap verebilir.

*derken girildi şimdi.
  • dodi el ford  (12.06.13 20:10:11 ~ 20:12:06) 
ortalama üstü türk internet sitelerinde bile ddos önleyici onlarca yöntem var. dizi-mag bakınız mesela. devlet siteleri bu konuda bi atağa kalksa hikaye anonymous falan. o yaptıkları da hack olmuyor ayrıca. lamerler yapardı eskiden arkadaşlarıyla ddos programı kurup saldırmayı falan. girmişler milletin bilgisayarına yönlendiriyorlar.


  • tescillimarka  (12.06.13 20:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.