[]

[ bundan sonra ne olacak ] gezi'den sonra

bu direniş sonrası olayların nasıl devam edeceğini düşünüyorsunuz?
kısa ve uzun vadede olabilecekleri kastediyorum.
herkes farklı bir şey söylüyor,kısaca şunlar hakkında düşündüklerinizi ve genel yorumlarınızı merak ediyorum.
1-rte'nin küresel desteği kaybetmesi?
an itibariyle gözden çıkarılmış mıdır?

2-rte'nin gezi olayları boyunca sergilediği saldırgan tutum bilinçli bir şekilde oluşturulmuş bir durum mudur yoksa tamamen kendini kaybetmesine mi bağlamak lazım durumu? (1. soruyla bağlantılı olarak da soruyorum aslında)

3-bu olaylardan sonra yurtiçinde genel durum nasıl devam edecektir?
(tüm direniş,yaşam standartları,seçimler vs şeklinde genel bir perspektifle bakıldığında ne söylenebilir?)

3a-rte,söylendiği gibi kendi kesimini de kaybetmiş durumda mıdır?
öyle ise bu herhangi bir şeyi değiştirir mi?

4-bu olaylar öncesinde,çözüm süreci adıyla başlatılan kürt-pkk (nasıl görüyor ve adlandırıyorsanız) görüşmeleri nasıl ilerleyecek ve tüm bu süreçte kürt halkının duruşu ne olacak? ne olmalı?

sorular çoğaltılabilir. bi dolu teori ve yazılmış yazı da vardır muhtemelen.
gerek kendi düşüncelerinizi gerekse bu konuda okuduğunuz şeylerden anlamlı bulduklarınızı paylaşır mısınız?

teşekkürler

 
yurtdışı ilişkileri biraz sıkıntılı olabilecek potansiyele geldiyse de, RTE bu olaylardan kitlesini %55'lere çıkarmasını bilir.

direniş neticelendiğinde ortalıkta pozitif getirilerinden ziyade götürüleri konuşulacaktır. destekleyenler ve destekçileri vicdan azaplarıyla başbaşa kalıcaktır v.s.
  • ateyist_  (12.06.13 13:58:56) 
Direnisciler vicdan azabi cekermis;o olurmus bu olurmus.Zaten bu dusuncelerde olan insanlar yuzunden bu hale gelmedik mi?Insanlar bu yuzden direniyorlar,artik su dusunceleri aklinizdan cikarin.


'Erdoğan istediği gibi at kosturamayacagini az cok da olsa gördü bence zaten asabiyetinin,gerginliğinin nedeni bu.
AKP'nin taban haricindeki kesimi (ekonomi iyi diye,oy verecek baska parti yok diye oy verenler) kararlarını bir kez daha gözden geçirdi hatta gelecek secimde oy vermeyenler bile olacaktır.
İnsanlar uzerlerindeki korkuyu az da olsa attılar, 'gidip biber gazı yeriz ama istediklerimizi özgürce ifade edebiliriz' diye düşünmeye başladılar.
Gencler uyandılar;bir seyler yapmaları gerektiğinin farkına vardılar;insanlar ayrım yapmadan bir arada kalabildiler (biz halkız sloganları atmaları gibi)
Ben kendi adıma umudumu kesmişken bunları gördükçe mutlu oldum.


Kısaca boyle ama daha ne olsun ki?Kimse zaten iktidar devrilsin,yeni hükumet gelsin vs diye düşünmedi su aşamada.Demoktratik bir sekilde hak arayışına geçtiler,cok da güzel oldu.'

Baska bir arkadas da buna benzer bir soru sormus;bu cevabi vermisim ki hala oyle oldugunu dusunuyorum.
  • fraise  (12.06.13 14:11:07) 
@fraise senin tahminlerin ne kadar mesnetliyse benimkiler de o kadar mesnetli, milletçe tartışmayı ne seviyorsunuz arkadaş, sanane lan benim görüşümden, tahminimden? Adam sormuş cevapladım.

demokratik şekilde diyenlere gelsin:

www.turkiyetv.net
for91days.com
for91days.com
for91days.com
for91days.com
for91days.com
for91days.com
for91days.com
  • ateyist_  (12.06.13 14:14:34 ~ 14:21:09) 
bu direniş sonrası olayların nasıl devam edeceğini düşünüyorsunuz?

öyle ya da böyle siyasal erk olayları kendi lehine çevirecek haklıyı haksız duruma düşürecek bir yol bulacak. bakın biz size demiştik biz iyiyiz onlar kötü diye akıllara işleyecek. gerçi çok da uzak değil cumhuriyet mitinglerini unutmadık sanırım. bütün kış inanılmaz kalabalıklar gördük. hiçbir parti çatısında değil yine teyzeler amcalar gençlerdik. sonra temmuzda seçimler geldi "oy verecek adam mı var yeeaaa" diyen pikniğe gitti. yani vatandaşlık sorumluluğunu bile yerine getirmeyi gerekli görmedi insanlar. kısacası devam eden sürecin böyle olacağını düşünüyorum. yine bir şekilde olaylar ters dönecek önümüzdeki belediye seçimlerinde "bizim belediye çalışıyor ama baksana çöpler hep saatinde toplanıyor" diyen insan güruhu sandığa gidecek. sonrasında parlamento seçimlerinde de pikniğe gidecek aynı güruh. cumhurbaşkanlığı seçimlerini henüz öngöremiyorum önce deneyimlemek lazım.

1. başbakanın küresel desteği kaybettiğini söylemek zor. hanüz hiçbir yaptırım haberi almadık. ab ile ilişkiler askıya alınacak gibi bir haber okudum ama devamı çıkmadı. herhangi bir ticari ortağımızdan da fesh haberi gelmedi, ya da temsilcisini çeken de olmadı. ay çok üzüldük, vah çok gaz attınız demek uluslararası arenada bağlayıcılığı ve aslında inandırıcılığı olmayan beyanatlardır. dikkate almıyorum.

2. kimsenin kendini kaybettiği yok bence. tamamen başbakanımızın "kasım paşalı" üslubundan ileri geliyor bütün bunlar. hakaretin bir hitabet sanatı olduğunu bir kaç yıl önce kendisinden öğrenmiştik zaten. bu arınçla oynanan "iyi adam kötü adam" oyunu da çok alışıldık bir tutum. genelde arınç vicdan başbakanımız da mantık rollerini üstlendikleri için, yaşananların önceki tutumlarından çok da farklı olduğunu düşünmüyorum. başbakanımızın da kesinlikle yumuşamayacağını çapulcu demekle kalmayıp daha ağır küfürler de kullanabileceğini düşünüyorum.

3. en başta bu soruya cevap verdim sanırım.

3a. kesinlikle hayır. başbakanımızın oy tabanı şu an takdirle karşılıyor yaptıklarını. hatta şunu söyleyebilirim adalet ve kalkınma partisinin kalelerinden bir kaç şehirde bulundum olayların başlangıcından beri ve kitle önderi olabilecek gerek idari yetkililer olsun gerek akademisyenler polisin hiçbirşey yapmadığı olayların festival havasına dönmeye başladığı günlerde çok rahatsızlardı. şöyle ki onların derhal dağıtılması gerektiğini ve her türlü müdahaleyi hak ettiklerini, düzene karşı çıktıklarını düşünüyorlardı. eğer ki bizim oy verdiğimiz hükümet gerekeni yapıp onları dağıtmazsa işte o zaman korksun adalet ve kalkınma partisi diyorlardı. yani sözün özü istanbul izmir ankara eskişehir sokaklar haricinde oy depolarında "oh iyi oldu" tavrı çok ağır basıyor.

4. rüzgarın yönü henüz belli değil. ama çok farklılık olmaz. kısır söylemler devam edecektir.

başbakanımız kadar olmasa da nacizane ben de bir tespit yapmak istiyorum ilerisi için

"eski tas eski hamam"

ciddi anlamda birşeyler yapılmak isteniyorsa geçmişi iyi okumak lazım. cumhuriyet tarihini yavaş yavaş sindire sindire bir kez daha okumakta fayda görüyorum hepimiz için.

unutmadan bir kaç yıl içerisinde ciddi tutuklamalar ve ergenekon gibi balyoz gibi uzun sonuçsuz temelsiz operasyonlar olacaktır. bu operasyonlar için de olağanüstü nitelikleri olan yeni hukuk yorumları getirebilecek mahkemeler kurulacaktır. inşallah yanılırım.
  • cecilia  (12.06.13 14:17:07 ~ 14:24:29) 
@cecilia
çok iç karartıcı oldu.)

  • demoniclewinsky  (12.06.13 14:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.