[]

Fethullah Gülen nasıl bu kadar güçlü?

sb




 
dini kullanma becerisi+organizasyon becerisi+yoksullara(özellikle öğrencilere) yardım etmeleri


  • mesa  (12.06.13 01:26:30) 
doğrudan alakalı değil ama (git: www.mudafaai-hukuk.com.tr) fikir verebilir, biraz eski bir yazı, bugünlerine gelmeden öncesi hakkında.


  • dafaiss  (12.06.13 01:31:44) 
godfather'ı izlediysen oradaki güçlenmenin en temel kaldıraçı avanta alışverişidir. Avantadan kastım iyilik / torpil vs gibi bir şey. X kişi senden bir şey istiyor , yapıyorsun , o artık sana borçlu , Y kişi senden bir şey istiyor X'e yaptırıyorsun Y sana borçlu Z kişi senden bir şey istiyor X'e yine yaptırıyorsun , şimdi ona borçlusun ama elinde hem Y hem Z var , X'in bir ihtiyacı oldu mu Y Z emrinde. Bir yandan bu sistematiğin en temeline inip senin istediğini her zaman yapacak gençler yetiştiriyorsun eğitim yoluyla genç yaştan başlayıp. Al sana alfabe.
Genel olarak da hiç bir avanta yapmasan da ılımlı gözüken bir felsefen varsa bedavaya yardımcı olacak adam da çıkıyor , ooooh gel keyfim gel.

Not: konu hakkında bilgili değilim , tahmin yürütüyorum.
  • dodi el ford  (12.06.13 01:32:01) 
CIA'in en baş, en has adamlarından biri; herhalde güçlü olacak.


  • tetebangura  (12.06.13 01:50:40) 
70-80lerde "ulkuculer" nasil gucluydu bilir misin? adamlar sirf istedikleri icin masum bir insana akil almaz iskenceler uygulayip sonra oldurebiliyordu, cesedini ulu orta atabiliyordu. ve bu sekilde olen yuzlerce insan oldu. o zamanlar onlar ma$a idi, simdiki zamanda cemaat.


  • jemjumun intikami  (12.06.13 02:51:08 ~ 02:53:28) 
takipçilerinden dolayı.


  • vizdilva  (12.06.13 02:52:19) 
cemaati doğru okumak lazım. kendilerinin kullanıldığı yönündeki iddialar, bence, tamamen saçma. bugün gülen cemaati dediğimiz oluşum 50 yıl sonrası için ciddi yatırımlar yapıp birçok küçük ülkeyi birleştirebilecek adımlar atıyorlar. afrika'da, asya'da, güney amerika'da göz ardı ettiğimiz birçok ülkeyi ağlarına almış ve o ülkenin geleceğine şekil verebilecek gençleri seçerek kendi okullarında eğitim veriyorlar. bu, bir maşa olmak değil, maşa tutmaktır.

güçlü olmalarının sebebini ise görememek çok zor.

fethullah gülen çok iyi bir hatip, bu sayece türkiye'de bulunduğu zaman içerisinde kendisine çok büyük bir hayran kitlesi oluşturdu dindar insanlardan oluşan. tabii ki işi gereği (imam - hatip) birlikte olduğu insanlar da vardı ve onları da aynı şekilde etkisi altına alıp o zamanlardan bu oluşumun temellerini attı. daha sonra, daha ülkeden çıkmadan önce, bu güçlü yapı elbetteki dikkat çekti ve bu yapının daha güçlendirilmesini düşünerek, hemen her dakika karşımıza çıkan "çıkar lobileri" ile "işbirliği"ne gidip onlar için uygun ortamlar oluşturulması sağlandı, bu gruplar da cemaatin daha rahat çalışabilmesi içi maddi ve politik destek sağladılar. bugün bu yapılanma gücünü her daim söyledikleri "hoşgörü" anlayışına borçlular yani. ve gülen'in başında olduğu yönetici kadronun aslında, ciddi anlamda, tam demokratik ve bir holding yönetircesine profesyonel olmaları da işlerini oldukça kolaylaştırdı.
  • klassno  (12.06.13 03:05:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.